Boompje planten


Gat in de weg

– Over twee dagen is het lente, zei Fran???ºois van de boomkwekerij optimistisch. Ik kocht eindelijk mijn Bellefille, waarbij ik kon kiezen tussen een grote (30 euro) en eentje die 2,5 meter hoog wordt (8 euro). Die eerste zou pas na 50 jaar zijn volle omvang hebben bereikt, de kleine na 20 jaar, dus ik koos voor de korte termijn en mijn portemonnee.
Maar waar plant ik hem? Mij leek een appelboompje in de voortuin een aardig idee, we hebben zon als hij kaal is en in de zomer en herfst schaduw & mooie vruchtjes.
Ik heb net tegen beter weten een gat gegraven, maar ik stuit, net als alle vorige keren na 25 cm op het rotsblok waar ons huis op is gebouwd. Dat ik dat toch elke keer weer probeer!
– Dynamiet, was de oplossing van Siebe. Goed idee, Siebe!


De buurtuin met crocus

Saar en ik gingen met de 2cv via de Aldi naar de kwekerij. Omdat het Aldiwoensdag was, was het daar extra druk. De platte TV die Robertine tevergeefs had willen kopen, stond er een grote hoeveelheden uitgestald. De mensen kochten alleen bederfelijke waar, net als wij. De oudere heer die achter ons in de rij stond, begon een praatje.
– Het is wel goedkoop, maar dat besparen ze op kassa’s. Hadden we net ons boodschappensnelheidsrecord willen halen!
Dat hadden Saar en ik ook net tegen elkaar gezegd. Zijn vrouw liep ondertussen door de winkel en verzamelde dingen die van pas kwamen. Ze zette twee flessen wijn in hun kar en gromde: HA!
– HA! gromde hij terug, op zijn Frans dan. Hij schudde zijn hoofd met een ondeugend grijnsje.
– Zullen we BRAND! roepen? Dan zijn we meteen aan de beurt, als iedereen de winkel is uitgevlucht.
Рfeu! feu! riep hij zachtjes. Zijn vrouw kwam terug met meer spullen en zag ons drie?¬¥n giechelen.
– Jullie vermaken je wel, geloof ik!
Dat is de enige manier om de Aldi te verdragen, een beetje slap om je heen kleppen.


Uit de goeie ouwe cidertijd

Ondertussen zit ik met het boompje in mijn maag. Dat moet dan maar op het terrain bij de andere boompjes. Misschien moet ik iets anders op mijn openliggende gazon planten. Zonde om het nu weer meteen dicht te gooien.
De oleanders hebben de winter tot nu toe overleefd. Neen, een oleander in een grasveld, dat is geen gezicht. Ik denk er nog even over na.


Euphorbia bloeit, maar is ook ongeschikt