Brouwerij Cantillon

In Brussel bleek al snel dat de afstanden niets voorstelden. Vanuit het hotel in de Rue Berckmans liepen we met gemak binnen twintig minuten naar onze hobby, bierbrouwerij Cantillon (Anderlecht), de enige brouwerij in de stad, die nog bier brouwt zonder gist of suiker toe te voegen. We kregen een introductie van de brouwer zelf, een sympathieke man, die vertelde hoe de wilde gisten de Lambik bewerkstelligen. De Lambik is spontaan gegist bier en vormt de basis voor de bieren die de brouwer maakt, de geuze, de kriek, de faro enz.
Website Brouwerij Cantillon

Het bier heeft heerlijke zure smaak en zelfs de kriek, waar kersen ingaan, is fris en absoluut niet zoet. Ze brouwen in de winter, vertelde de meester-brouwer, want er was een bepaalde temperatuur nodig om de juiste gisting te krijgen.

Na afloop van de tocht door de zolders vol koperen tanks en houten tonnen, werd er nog geproefd. Alleen de hop is het enige niet biologische onderdeel. Hoe moet je eigenlijk hop niet biologisch kweken? Die groeit en woekert vanzelf, is mijn ervaring.

Vlakbij de brouwerij is trouwens een enorme markt, waar je ongeveer alles kunt krijgen wat je hartje begeert. Ik vond alleen het kaasaanbod een beetje zwak: hebben ze niet zoveel kaas is Belgi?´ of zijn we gewoon verwend?
Meer info: site over markt en meer.

One thought on “Brouwerij Cantillon”

Comments are closed.