Duinwandelen

Vroeger, dat wil zeggen halverwege de jaren ’60 gingen we op zondag met de auto (de Opel of de Renault?) naar Wassenaar om in Meijendel in de duinen te gaan wandelen. Er was daar een heuse uitspanning waar daadwerkelijk paarden werden gestald.
Dronken we daar iets? Ik kan het me niet herinneren, maar dat zal wel zo zijn geweest. We maakten een speciaal uitgezette wandeling met een educatief karakter. Bij de struiken of bomen stonden bordjes: Duindoorn, Grove Den, Amerikaanse Eik, Salomonszegel, Kardinaalsmuts, Duinroos enz enz enzovoorts. Toen ik me dat recent herinnerde, vond ik dat eerst weer zo’n typische uiting van de truttige mentalit?¬¨¬© uit die tijd, dat alles nuttig moest zijn, vooral niet voor je lol door de bossen crossen, kom even. Nu ben ik blij dat ik al die gekke namen ken, dat ik de bonte specht (vogel) herken, de zwartkop (vogel) en de Kardinaalsmuts (plant), die in grote hoeveelheden in de nog te ontginnen tuin staat.

Op weg naar de melkboerderij zagen we een prachtige roofvogel midden in het weiland op een paaltje zitten, die meteen wegvloog toen we stopten voor een foto. Die zoeken we even op.