Gepakt


Effe improviseren

Ik wil natuurlijk draadloos en daar is hier geen sprake van. Voordat dat geregeld is, een ander modem, ander splittertje of een andere telefoon, zit ik hier een beetje met draden te pielen in de keuken. Als ik online ben kan ik gratis bellen, maar weer niet op mijn normale nummer worden gebeld. Nou ja, niemand belt, dus wat geeft het. Ik surf maar kort, want het buitenleven roept.


Irissen geplant

Ik loop krom van het maaien, en van al die andere klussen. Al het maaisel moest worden afgevoerd en de kweekplantjes moesten de grond in. Ik had een gieter buiten staan, opdat die zich met hemelwater zou vullen, wat ook was gebeurd. Toen ik naar de moestuin liep inspecteerde ik mijn schoenzolen, want het stonk in enen verschrikkelijk naar poep. Niks.

De tomaat van Saar ging de grond in en de rabarber van kruidenvrouwtje. Ik bewaterde de aanplant en met het water schoof zo een dooie verdronken muis de tuin in. Getverdegetver en wat zielig, in de gieter gevallen en een gruwelijke dood gestorven. Maar merkwaardig dat zo’n rottende muis naar hondepoep ruikt. Hoewel Kwints adem een dodemuizengeur verspreidt, dus er zit wel systeem in.

Van Paul en Simone kreeg ik een hele berg irissen, die ze hadden gerooid omdat ze zo woekerden. Het is er een met kastanjebruine/gele bloemen, die ik hier al een tijdje geleden heb genoemd. Ik ben benieuwd.
Vanochtend zat ik nog in mijn hele foute roze flanellen snoopypyjama aan de ontbijttafel te suffen, toen de bakker kwam. Ik deed er snel mijn Franse huisvrouwenschort over aan en kocht onbekommerd croissants en brood. Buurvrouw Simone lachte me uit – wat ze altijd doet – en verraste me met een berg sla uit hun moestuin.
– C’est fraiche, zei ze. Ja, duh, net 1 minuut geleden geoogst. Maar heerlijk, heerlijk.


Borago officinalis

Dit komkommerkruid doet het nu weer heel goed. Die zaait zich net als de goudsbloem normaliter royaal uit, maar dat wil ik nog wel eens zien gebeuren. Die verdomde goudsbloem is plotseling ook verdwenen.
Alles staat weer klaar, de tassen zijn gepakt, morgen even naar Parijs en dan begint overmorgen het gewone leven weer even. Dat duurt maar twee weken. We boffen.

2 thoughts on “Gepakt”

  1. Dat je dat maar wel beseft! Dat je boft bedoel ik.
    Wij boffen hier ook. Flinke onweersbuien, dus hoeven we niet te sproeien!

  2. De geut’n stroom’n oe over, heb ‘k lez’n. Hier ist kletsnat, in Amsterdam dan. Bloempotten moeten worden geleegd.
    Ik heb weer energie voor tien, na zo’n reisje.

Comments are closed.