Hoe onthoud ik een recept


Clafoutis met appel

Er bestaan ontelbaar veel clafoutisvarianten en vanavond heb ik de appel gedaan. We wilden allemaal iets zoets na het eten. De verhouding van ei, meel, suiker en melk kan nog al eens varieren. Het beste resultaat komt uit het magimixreceptenboekje. Ik noteer dat even, opdat ik het altijd bij de hand heb, moet ik natuurlijk wel internet+computer hebben, maar die zijn meestal wel voorhanden.

150 gr bloem
3 eieren
120 gr suiker
40 gr gesmolten boter ( laat ik wel weg)
180 ml melk
mespuntje zout
vanille (suiker of extract)
fruit

Steek de oven aan, ETNA op 6 (>200 graden C)
Meng bloem, zout en suiker met eieren met de mixer. Klopt er vervolgens de melk bij met de gesmolten boter en de vanille (in suiker of extractvorm).
Vet de taarvorm in, giet het beslag erin en voeg het fruit toe.
Deze keer waren dat appels, meestal zijn het kersen (500 gr, zonder steel met pit) of pruimen.

Verzin maar iets. Ik zag een aardige hartige variant bij p&p met courgettes, feta en zwarte olijven, daarmee is nog wel iets meer te bedenken.