Houtvoorraad

Onze goede brandhout is op, maar we hebben nog een schuur vol hout van 40 jaar geleden. De balkjes passen niet in onze cuisini?¬¨?Üre en daarom moeten ze in stukken worden gezaagd.
Terwijl ik de laatste keer van dit jaar het gras maaide, zaagde Siebe met de Helse Machine de balkjes op maat. Het hout is in kwaliteit niet te vergelijken met dat wat we van Jean-Pierre kopen. Alleen hout van de omgevallen kersenboom brandt zo goed, dat de kachel het ‘s morgens nog een beetje doet.


OI-Kers beklimt de kippenren

De zon blijft maar schijnen aan een blauwe hemel, die ‘s nachts glashelder de melkweg laat zien. Het wordt nu echt koud, maar gevroren heeft het hier nog niet, want de Oostindische Kers woekert nog vrolijk voort. Ik vond twee bossen paddestoelen tijdens het maaien, waar de buren hun hand niet voor in het vuur durfden te steken.
– Het kan best dat ze eetbaar zijn, maar we eten alleen de paddestoelen die we kennen.
Dat dacht ik wel, groot gelijk en jammer, want ze ruiken heerlijk. In ons paddestoelenboek wordt ernstig gewaarschuwd tegen de giftige soorten, die je hele spijsvertering blijvend kunnen ontwrichten, als je er tenminste niet aan dood gaat.


Jake slaapt tevreden tussen z’n dames

De cavia’s mogen – onder toezicht – overdag in de ren, maar gaan al na vijf minuten grazen op een kluitje in hun schuilhut zitten. Wat heb je daar nu weer aan? Blinde Jake is de meest actieve van het stel, niet gehinderd door enige kennis van zaken wat betreft de buitenwereld, kennelijk.

Morgen wordt er paardgereden bij de nieuwe eigenares van de manege in Saint S?©bastien. Ach, wat missen we R?©mi en Florence! Kom op, ze leek ons heel aardig, niet zaniken.

2 thoughts on “Houtvoorraad”

Comments are closed.