Koken

Zo, even de ideale huisvrouw en keukenprinses uitgehangen. Hele jonge artisjok en

een werkelijk uitmuntend geslaagde rijstevla, al zeg ik het zelf. (Mijn zwak-, ziek- en misselijkfase schijnt even voorbij.)

Siebe nam een mooi prentenboek voor me mee uit de bibliotheek van Maison Descartes, dat trouwens ook bijna de tent moest sluiten, vanwege verzakkingsgevaar op de Vijzelgracht, of liever gezegd onder de Vijzelgracht. Het zou me niets verbazen als ze binnenkort alsnog het pand moeten gaan verlaten. Wat een stelletje prutsers, daar onder de grond.
Maar goed, het boek heet: Gens de France en laat mijn favoriete soort fotografie zien: van vroeger, bij de mensen thuis met veel details.
Hieronder een extended gezinnetje, dat lekker aan het smikkelen is. De keuken lijkt eigenlijk wel op onze in Frankrijk, zelfs het raam zit op dezelfde plek. En de hond ligt onder de tafel. Tandeloos bekkie houdt met z’n balg het vuur aan de praat. Op die plek moet ik dus een nieuw fornuis.


Niet gescand maar gefotografeerd, met een hinderlijke vouw

Ik heb het boek meteen bij amazon.fr tweedehands besteld, 14 euro, geloof ik, geen geld voor zo’n informatief, interessant en vermakelijk boek, mooi gedrukt en boordevol foto’s.