Laatste keer?

Ik wil niet meer! Maar ik moest wel. Want waar kun je kussens kopen?
Vroeger, ja vroeger had je beddenspecialisten, winkels met matrassen en kussens, in van die jaren’60-straten. In Amsterdam bestaan die misschien nog op de Ceintuurbaan of de Bilderdijkstraat, dat type straat, hier in de Nieuwmarkt of het centrum: niks hoor. De Bijenkorf weiger ik te betreden, tenzij ik de depressie wil triggeren of stimuleren. HEMA: niks (zelfs die fijne grote theekoppen hebben ze uit het assortiment gehaald)

Tegenspartelen hielp niet, we gingen vandaag dus alweer naar de IKEA. Daar hebben ze kussens, matrassen, lattenbodems en dat voor onze Franse salon zo geschikte Meldal:

Een bankje en een bed, in een aardige verpakking. En ik wilde een ander gasfornuis, na 35 jaar een tweedehandsje. (Waarover verder niks lelijks, er wordt op dit eigenste moment in die brave oven een clafoutis gebakken.)
Er wordt hier over twee weken een enorm fornuis afgeleverd met een oven waar een halve os in gebraden kan worden. Nu moet de keuken weer enigszins worden aangepast. Fijne kussens, die zijn ook gekocht. Ik ben bang dat het nog niet de laatste keer IKEA is geweest.
[..]
Dertig minuten later:


Nog een beetje te warm voor Kwint

6 thoughts on “Laatste keer?”

  1. De bedden van Ikea zijn prima, maar ik vind de kussens zo klein, waar dan ook alleen maar hun kleine kussenslopen omheen passen. Grotere maten voor een fatsoenlijk kussen hebben ze niet. Vandaar alleen maar die kleine. Toch jammer.

  2. Kwint staat altijd vooraan bij het eten, maakt niet uit wat.

    Waar moet je dan kussens kopen? Die winkels zijn allemaal weg. Een paar jaar geleden kon dat nog bij de V&D, die verkoopt alleen nog maar kleren.

  3. Niet dat ik een expert ben in dit soort dingen, maar ik maak me toch sterk dat dat in Frankrijk nog moet lukken, die grote kussens, en slopen.

  4. Ja, in Frankrijk is alles beter natuurlijk. Daar hebben ze alleen geen HEMA. Niet erg, want die is ook niet meer wat hij geweest is.

Comments are closed.