Luchtfotografie


Een poppedorpje

De twee Raymonds kwamen langs om bovenstaande foto te laten zien. Ik dacht eerst dat het een maquette was en vroeg wie die gemaakt had.
– Mijn schoonzoon, zei Raymond B. , dat moet dus de zwager van Jean-Pierre zijn. Vier of vijf dagen geleden vloog hij met een klein vliegtuigje over ons dorp en voli? , een heuse luchtfoto. Jammer dat Siebe er nu niet was.
Ze kwamen bij mij om deze niet helemaal scherpe print te laten kopi?´ren, en toevallig had ik de vorige keer mijn scannertje meegenomen. Jammer dat we het originele digitale bestand niet hebben, dan kunnen we zien of er nog iets aan te doen is. Dat kan ik natuurlijk veel beter gewoon aan de zwager zelf vragen. Het lijkt me een inzoemkwestie. Erg leuk, en zelfs het etang van de slager is nog net links boven te zien.


Verzengende hitte

We moesten even naar de Inter, om een paar basale dingen in huis te halen, tjonge wat is het hier toch duur! 20 liter petroleum 30 euro, niet te geloven. Volgens de Raymonds waren de brandstofprijzen gedaald, daar heb ik vandaag niks van gemerkt. Yeva en ik hebben Siebes vierkante tafel buiten gezet om – omringd door alle dieren – in de zon te lunchen. Die donkere lap daar achter de tafel is om les petits cochons tegen dezelfde zon te beschermen.

3 thoughts on “Luchtfotografie”

  1. Geweldig die luchtfoto . wij zijn ook wel in voor een exemplaar.
    Groetjes Veronica.

    Misschien kun je via david wel een digitale opname krijgen die kent beslist die schoonzoon

  2. Ik dacht wel dat je die foto zou willen!

    Ik denk dat Jean-Pierre zijn eigen zwager misschien iets beter kent dan David, denk je niet? Of Raymond z’n schoonzoon? Malle meid!

  3. ik bedoelde eigenlijk dat die zwager van jp misschien wel naar jouw of david kon mailen dan heb je een scherper digitaal beeld

Comments are closed.