Oude kerk

Nu we het toch over godsdienst en religie hebben, toen we tussen de middag even een hapje in Naillat hadden gegeten, stond de kerkdeur open, dus wij ongelovigen, gingen naar binnen. Een aandoenlijk interieur, vol 19-eeuwse beelden en schilderijen die het nieuwe testament uitbeeldden, voor de ongeletterde gelovigen. Het gebouw zelf schat ik op 11e of 12e eeuws, maar echt verstand heb ik er niet van. De kerk in Saint Sulpice lijkt er sprekend op en is in de 11e eeuw gebouwd. Ik kon in 1974 wel Griekse vazen op 10 jaar juist dateren, dat wel. Dat lukt me nu ook niet meer.

Op de terugweg via het even oude of mogelijk nog oudere kapelletje van Mas st. Jean stuitten we vlak bij huis op onze buurman Jean Pierre die met allerlei andere mensen, waaronder zijn moeder een kudde Limousins naar een andere wei aan het brengen was. Moeders met kalfjes en een stier die duidelijk te herkennen was aan zijn vrolijk zwaaiende ballen.


Knikkend nagelkruid komt w?¬¨?Ül weer op

Het rommelt een beetje in de verte, maar regenen doet het niet. Yeva en ik wachten het even af en gaan dan snel weer in onze tuinen hakken, profiterend van de aangename afkoeling.