Pin-up


Voor de jongens van de garage

Het is niet te geloven, maar tegen alle verwachting in liep de hele afwikkeling van de naturalisatie van mijn 2cv geolied. Yeva (die ook nog even naar Jardiland wilde) en ik stonden op tijd op om naar de Pr?©fecture te gaan. We reden er per ongeluk zonder omweg of vergissing naar toe.
Daar bleken we een afspraak gemaakt te moeten hebben, maar ach, er was toch maar 1 voor ons, dus we werden bijna meteen geholpen. Er ontbrak een TVA-papiertje, wat ik wel wist, maar waarvan ik hoopte dat het niet nodig zou zijn of dat ze het niet zouden merken. Die vlieger ging niet op.
We werden naar het H?¥tel des Impots gestuurd, een afstand te voet van 5 minuten om een papiertje te halen met de verklaring dat we onze BTW hadden betaald, in dit geval 0,00 Euro, vanwege de leeftijd van de auto. Geen wachttijden of andere obstakels.


Een mooi stukje Gu?©ret

We sloften ontspannen weer terug, tevreden gestemd door de opvallend vriendelijke en behulpzame mensen. Terug bij de Pr?©fecture kregen we voorrang en na 5 minuten hadden we een Frans kentekenbewijs in handen. Ik kon het bijna niet geloven!
Gisteren had ik met het puntje van mijn tong uit mijn mond dat verschrikkelijke formulier geprobeerd in te vullen, met afkortingen die ik echt niet kon thuisbrengen. Ik kan geen formulieren invullen, ik vergis me altijd, kras mijn vergissing door en maak overal inktvlekken. Dat interesseerde de mevrouw van het loket geen bal.


Staat goed, nietwaar?

Helemaal opgetogen reden we naar Jardiland om de cavia’s, konijntjes, hamsters en vissen te bestuderen en voor een paar pakken zaagsel, toen Yeva bedacht dat we wel meteen een paar nummerplaten zouden kunnen laten maken. Tuurlijk, bij Jardiland in de buurt is als het ware een enclave van automobielbedrijven, en achter het station CT, waar de eend in december was goedgekeurd, bevond zich een zaak die die dingen maakt en die ook nog open was, want iedereen is zo’n beetje dicht op maandag. 20,02 Euro en we konden naar huis om Siebe en Saar te verrassen.
Het wordt weer eens tijd om iets nieuws verzinnen, nu de spanning ervan af is.

5 thoughts on “Pin-up”

  1. Proficiat!! En geniet van het heerlijke weer, het spat van de foto’s af.
    Best wel een makkelijk nr. ook (NN voor de latinisten?)
    Je vindt vast wel weer iets anders om je druk over te maken. Is dat met die telefoon al opgelost? *zei ze zoetsappig*

  2. Bedankt, ja, mooi nummer,he? Ik heb ze er al opgeschroefd, alleen was het AXA-mannetje w?®l dicht, dus we kunnen morgen pas echt rijden met verzekering. Aansluitend paardrijden, joepie! Feest. Ben ja al een beetje hersteld?

  3. Stuk beter dan gister, dankje. Ik MOEST de tuin in vanmiddag, met dat mooie weer. De border moet leeg, voor de verbouwing later. Dus alles moet worden overgezet in potten. Morgen komt de metert om alles precies op te meten en later in de week gaat het weer regenen en binnen zitten kan dan altijd nog, wat?

Comments are closed.