Plukrijp

kwint1.jpg
Dit ventje verhaart verschrikkelijk, maar kaal worden is er niet bij

Die honden moeten al drie jaar geplukt, het komt er maar niet van.

Kwint werd de eerste keer volkomen hysterisch, en toen borstelde ik hem alleen maar. Hij was 4 maanden. Dat is nooit meer echt goed gekomen, wat ik ook probeerde, met snoepjes, terwijl hij sliep, langzaam laten wennen, niks hoor, hij stonk er niet in. Zelfs een beetje aaien in de buurt van zijn staart laat hij niet toe. Toen hij weer eens ziek was – de eerste keer in ons Franse huis – wilde het dierenartsmeisje zijn temperatuur opnemen. Ondanks zijn gloeiende koortskopje verzette hij zich hevig.
Hij is trouwens het laatste jaar helemaal niet meer ziek geweest. Even afkloppen.
De enige manier zou zijn om hem te verdoven. Ik heb tranquilizers voor Bess, die altijd panikeert in de auto. Zal ik dat eens proberen?

bess1.jpg
Mottig beest

Bess kan al heel lang worden geplukt, alleen is haar haar niet geschikt. Ik heb haar twee keer kaal gekregen en dat vindt ze geen enkel probleem. het is alleen een gigantische klus. Misschien moet ze toch maar een naar een echte kapper. Die mag dan geen andere klanten hebben, want die verdraagt ons adrenalinemonster niet.
Ze had net een hele dikke hagedis te pakken (muizen vangen, ho maar), die gelukkig kon ontsnappen omdat ze er onhandig mee deed. Dat beest was allang in de klimop verdwenen, en die suffe hond snuffelde nog een kwartier op de plek waar ze hem voor het laatst tussen haar tanden had gehad. Tjongejonge, dat moet een jachthond voorstellen.

Ik kon vannacht de Melkweg zien schitteren, toen ik wakker werd van de blaffende buurhonden. Vandaag is het een prachtdag, bijna te warm om iets te doen. Yeva gaat zo weer 2 uur door het land rossen, voordat de manege een weekje dicht gaat. O help! Als we ons nu maar niet gaan vervelen.

2 thoughts on “Plukrijp”

  1. Mooie he die melkweg ? : nachts. En vervelen doe je je hier toch niet? Bij ons vliegen de dagen voorbij. We zijn al op de helft.

Comments are closed.