Que fashion!

Ik haalde Yeva gisteren van school volgens afspraak. Ik weet niet wat het is, ja, een ordinair griepvirus, maar ik heb het gevoel of ik de afgelopen dagen de wereld door een omgekeerde verrekijker aan het bekijken ben. Misschien is het de koorts, of misschien is de koorts een gevolg, ik weet het niet, dat maakt allemaal niet uit.
Yeva en haar vriendin hadden het over hun nieuwe lerares Spaans, een fysiek type, die alle hiervoor geleerde Spaanse beleefdheden met ?¬¨¬©?¬¨¬©n armbeweging van tafel heeft geveegd en iedereen “guapa!” noemt. Dat mocht absoluut niet van de vorige docent, die het populaire “Hola!” alleen geoorloofd vond, als je elkaar goed kende.

Deze se?¬¨¬±ora C. is van een andere dimensie, ramt de jongens keihard tussen de schouderbladen en wrijft de meisjes zo stevig over de rug dat ze terugrammen. Maar ze is geweldig sympa. Ze leert de kinderen de hedendaagse uitdrukkingen. Wat zegt bijvoorbeeld een nagesynchroniseerde Nicole Richi tegen Paris Hilton als die haar chihuahua in z’n nieuwste chihuahuawintersportpakje laat zien?
– Que fashion!

2 thoughts on “Que fashion!”

Comments are closed.