Remorque

ibis.jpg
Quaquaillou is geobsedeerd door het paard van de baas

Het topweer zet echt door, de cuisini?¬¨?Üre is uit, de deuren staan open en het is te warm om buiten te zijn, heerlijk, heerlijk, heerlijk. Gisteren ging Yeva alweer naar het Centre Equestre voor een 2-uursrit. De bejaarde beagle (18) loopt nog steeds rond te scharrelen op de hooizolder boven de stallen. Ik zag hem steunend de trap opgaan. Het nieuwe hondje heeft een heilig ontzag voor de oude, maar nog meer wil hij in het gevlei komen bij Ibis, het paard van R?¬¨¬©mi. Daar zit de baas weer bovenop, de superalfa. Door Maria tot Jezus, zie je de kleine Quaquaillou denken. Als het paard zijn hoofd naar beneden buigt, is Q. er als de kippen bij om hem in zijn gezicht te likken.

remorque1.jpgGooi maar vol

Met de van de buren geleende remorque Рde nieuwe auto heeft een trekhaak Рhebben we een gedeelte van de takkenbossen van februari naar de d?¬©chetterie gebracht. Je kunt ze natuurlijk ook in de fik steken, alleen ben je daar de hele dag mee bezig en even laden, heen, lossen en weer terug kost maar 1,5 uur. Fik stoken is leuker, maar dan als het buiten koud is.

bois.jpg

Om achteruit een bochtje te maken met een aanhanger moet je je roeihersens gebruiken, draai precies andersom dan je denkt en het gaat goed. Ik werp altijd een blik in de containers om te zien welke bruikbare spullen zijn weggegooid en ja, alweer grote rollen gaas. Ik ga eens aan het mannetje vragen of hij iets voor mij wil bewaren. Dat zal wel tegen de regels zijn.

De d?©chetterie ligt buiten het dorp Dun, naast het rugbyveld en een knollenfokkerij. De weilanden stonden vol met moeders met veulens. E?©n stel werd gewisseld. Waarom, ik zou het niet weten.
De familie B. gaf me gisteren al het afrikaantjeszaad dat ze over hadden: genoeg voor een rugbyveld. Ik ben er erg blij mee, want deze soort heeft een hele mooie donkeroranje/rode kleur en is van een aantrekkelijk middenformaat. Ik ga in Amsterdam maar iets in de goot zaaien, want of ze het hier zonder parental guidance doen is alweer de vraag.