Schroevendraaien


De splitter

Hoera, madame Edith kwam gisteren in haar gele autootje mijn pakket aanreiken, waar ik met spanning naar had uitgezien. Dat was mijn ADSL-totaalpakket, want er zit ook nog een aansluiting voor de TV (dien we niet hebben) + afstandbediening bij. Ik ben natuurlijk alleen ge????nteresseerd in internet en Gratis Bellen met Zestig Landen!, het liefst met alle zestig tegelijk of achterelkaar, omdat het gratis is.

Nu had ik alle Franse telefoonaansluitingen indertijd vervangen door Hollandsche, niet uit chauvinistische overwegingen, maar omdat dat toevallig beter uitkwam. Die ouwe wandcontactdoos was steeds half verroest, als we na een paar maanden weer wilden bellen, wat de geluidskwaliteit niet ten goede kwam. Onze nationale stekerdoos is daar kennelijk minder gevoelig voor, omdat de roestgevoelige onderdelen beter in het plastic verpakt zitten. (Waar gaat dit over?)


Het stopcontact

Anyway, ik begon lekker te schroevendraaien, wat meteen al weer niet lekker ging, vanwege dat van alle schroevendraaiers de geschikte schroevendraaier in Amsterdam in een laatje lag. Ik zag hem zo voor me.
Na pielen met draadjes, de aanschaf van een Frans stopcontact in de door mij zo gehate Briconaute, en nog wat gevogel met stekkers, deed de ADSL het zowaar. Hoe was het mogelijk? Alleen deed de telefoon het niet meer. Als ik de telefoon weer in het stopcontact deed, hield de ADSL ermee op. Logisch, want ik plugde hem v????r de splitter derin. Toen ik dat had hersteld en onze telefoon met een Franse draad in de splitter had gestoken, wist ik weer waarom ik die stekkers indertijd had vervangen: de lijn kraakte en stoorde als een gek: om helemaal horendol van te worden. Bovendien paste de stekker er maar half in, vanwege een suffe constructiefout.
Vloekend en mopperend heb ik alles weer teruggeschroefd, met die veel te grote kruiskopdraaierd.
Nu denk ik plotseling: zou die Franse telefoondraad niet gewoon rot zijn? Weet je wat, ik koop wel een Hollandsche splitter en ik zie wel over drie weken, als we hier weer zijn. Niet vergeten de goeie schroevendraaier bij me te steken.

En nu regent het potvolpielekes!. Ik moet nog maaien en snoeien!

2 thoughts on “Schroevendraaien”

  1. ADSL-France. Geen grapje, maar het probleem van de Franse telefoonstekkers zit hem erin dat er drie draadjes inzitten, terwijl je er maar twee nodig hebt. Dat derde draadje zorgt ervoor dat je, in combinatie met ADSL, ruisend telefoneert of plotsklaps geen internetverbinding meer hebt, of meer van dit soort ongemakken waar ikzelf toch wel redelijk ADHDig van werd. Normaal en functionerend werd het pas toen ik het derde draadje doorknipte. Weet niet meer of het de rode, witte of de gele was, maar ik wil met alle plezier wel even een stekker voor je open schroeven hiero.

  2. Oh, wat een interessante oplossing! Dat ga ik de volgende keer eens proberen, of ik zet siebe aan het werk. Je zou dus eigenlijk een France telefoon moeten hebben, dan is het probleem dus ook opgelost. Misschien. Ik ben te zuinig. Bedankt!

Comments are closed.