Slakken!


Gemaltraiteerde sla

Het zat er natuurlijk dik in, des limaces partout. Het was gisteren een beetje vochtig, dwz er hing hier een lage wolk, zodat alles drijfnat werd, zonder dat de aarde nu goed doordrenkt raakte. En daar kwamen ze, de slakken en troffen de tafel gedekt. Nu had ik natuurlijk het probate middel Escar-GO! in voorraad, waarvan ik niet weet of het helpt, de honden talen er in ieder geval niet naar. Van al die andere middeltjes als bier en as uit de kachel, of schelpendammen, heb ik nog nooit gemerkt dat het de vraat vermindert. Echt serieus gif begin ik niet aan.


Let op de caviaren achteraan

Ik heb weer even gemaaid en hoop dat nog 2x te doen, deze vakantie. Het schiet toch lekker op zo. Hieronder hetzelfde terrein in mei 2005.


mei 2005, Siebe bewaakt het vuur

2 thoughts on “Slakken!”

  1. Geen sla, maar wel een man die naar Bayonne ham ruikt als hij terug binnen komt. Komen bij jullie de egels niet helpen slakken eten?
    Die hebben we hier in de Charente als dagelijks (nachtelijke)helpers. Het is enkel vervelend dat Belle die uit de tuin naar huis draagt als geschenk voor de baas, niet te schatten die Drentse Patrijshonden. Kijk maar eens op de Bas & Belle blog op 31.07.08 en 04.07.08 niemand gelooft het tot ze de foto’s gezien hebben !

  2. Er valt door de egels tegen deze hoeveelheden slak niet op te eten. Bovendien is het hier levensgevaarlijk voor ze, de honden lusten ze rauw. Het lijkt wel de kringloop der natuur.

Comments are closed.