Stress onderweg


Arme Bess hijgt zich gek

Bess kreeg zoveel jaar geleden van de ene op de andere dag autoangst. Plotseling durfde ze niet meer. Het kwam in de auto wel eens tot een gevecht, toen de beide honden nog leuk met de meisjes achterin zaten, omdat Bess haar spanning afreageerde door die arme Kwint te grijpen. Levensgevaarlijk.
(Dat doet ze ook als we op straat een andere hond tegenkomen. Ze is woedend op die indringer en grijpt ter vervanging Kwint, hoewel dat de laatste tijd nauwelijks meer voorkomt door mijn zerotolerancebeleid. Dat de hondenscholen beweren dat je die aggressie moet negeren, is gewoon flauwekul. Als ik Bess dat niet verbied, is ze helemaal niet meer te handhaven)

Daarom moet ze tijdens autoritten in de bench achterin. Kwint is dol op autorijden en andere manieren van reizen, hij slaapt de hele tocht en niemand loopt gevaar.
Deze keer mocht Bess bij wijze van proef weer eens uit haar hok, ik zat achterin in mijn functie als alfa om kwaad te voorkomen. Alleen kon Bess zich echt niet ontspannen, ze hijgde en hijgde en keek vals naar Kwint die verstandig genoeg zo ver mogelijk van haar vandaan ging liggen.

Dat de rest van het gezelschap zo ontspannen blijft zitten, is toch werkelijk wonderbaarlijk. Ik zou Kwint ook aan stukken scheuren als er zo’n gek zat mee te brullen.

3 thoughts on “Stress onderweg”

Comments are closed.