Uitlaten


De Oude Waal op een mooie zaterdagmorgen

Het nadeel van honden in de stad hebben, is dat je ze moet uitlaten. Nu is een wandelingetje helemaal niet erg, ik zou haast willen beweren, integendeel, het is nog gezond ook. Maar die poep, daar ontkom je niet aan, of je moet zo’n Japans geval nemen. Dat probleem heb ik eerder aangekaart. Drollen rapen doe ik al vanaf mijn veertiende, toen ik in Het Dierenpension in Rijswijk werkte. Bij ons in Frankrijk is het al helemaal onzin, na een paar dagen zijn de hoopjes opgenomen in de kringloop. In het centrum van Amsterdam gaat dat iets langzamer vanwege de bestrating, dus de meeste mensen lopen met zakjes. Hondeneigenaren willen er ook niet intrappen.

En kijk, daar hebben we de bottle neck van het hondenpoepprobleem, waar laat je die zakjes? Er zijn te weinig prullenbakken, dat is het. Als er weer eens een wordt vernield, wordt hij niet vervangen en laten dat nu net de bakken op strategische plekken zijn. De meeste mensen, waaronder ik, willen niet de hele wandeling met zo’n lauwwarm zakje rondlopen en ik zie die viezigheid dan ook regelmatig met inhoud en al op straat liggen. Dat kan niet, hoewel, nu ik erover nadenk, het is in zo’n geval minder erg om erin te trappen.


Kwikkie is er helemaal klaar voor

Wat ik doe? Ik smijt de drol in het water, met het plastic zakje als handschoen. Die woonboten lozen hun afvalwater al eeuwen in de gracht, zo’n klein keuteltje zo nu en dan maakt geen verschil. Denk ik. Kwint vindt dat erg lollig en staat al meteen in de startblokken als het zover is. Hij geeft op het moment supr?‚Äö?묢me een idiote grom en dat moet het dan zijn. Goh, leuk, zeg, Kwint.


De oude en de nieuwe FTP-client

Verder iets heel anders, ik gebruik tegenwoordig de FTP-client van Firefox, een aanrader. Hoe vertederend en sympathiek Cyberduck ook is met z’n gele badeend, ik werd gek van die tegenstribbelende updates: waren plotseling alle instellingen verdwenen, terwijl ik duidelijk gekozen had voor wijzig alles. En dat die eend regelmatig dienst weigerde. Voor deze FireFTP moet je natuurlijk wel Firefox gebruiken.