Vliegeren

– Ik hou niet van honden, was het eerste dat Siebe zei, toen hij zoveel jaar geleden voor de eerste keer begroet werd door twee vrolijke bulletjes. Ach, die jongens beweren zoveel.
Vandaag gingen we alweer naar IJmuiden en Kwintie legde de afstand zoals elke hond minstens 4 keer af. Hij maakt bij alles wat hij doet geluid, een soort enthousiast gegrom, vaak door andere hondeneigenaars ge????nterpreteerd als aggressie, wat het dus niet is. De honden weten wel beter en sommigen gaan op de uitnodiging in en zetten het op een provocerend rennen met veel bochtwerk. Na een paar rondjes gaat ieder weer zijn eigen gangetje.

Daar op het strand van IJmuiden hebben ze een zeil- en vliegerhobby, dat wil zeggen, de mensen scheuren met een soort skeltertjes over het strand, geholpen door de wind, een zeil of een vlieger. Er doen bijna geen meisjes mee, voor zover ik dat kan zien. Kwint heeft niet de minste neiging achter de karretjes aan te hollen. Hij let zoals gezegd alleen op de alfa (= Elz) en maakt af en toe een uitstapje naar een andere hond.

Hij lette vandaag ?©?©n keertje niet op en ging braaf naast een stel andere mensen lopen, tot hij merkte dat hij zich vergiste. Gauw! Naar mamamama! Het is een watje.

De vegetatie in dit duingebiedje is net even anders dan bij de andere stranden: de duindoorn en andere kustplanten groeien tussen het strand en de duinen, niet achter de duinen. Op elke duin staat een bloot mannetje. Wat dat nu weer betekent?