Worst


Leuke plant, het komt er alleen niet uit

Ik word tamelijk moe van France T?©l?©com. Nadat ze een tijd geleden zomaar mijn telefoon hadden opgeheven en ik hem na eindeloos veel formulieren en handtekeningen weer terugkreeg, stuurden ze me een rekening voor het weer aansluiten van de lijn. Ja, zo kan ik het ook.
V????r deze affaire werden de bedragen automatisch afgeschreven, nu kennelijk niet, want er kwam een heuse papieren factuur, wat oorspronkelijk ook weer niet gebeurde, omdat ik die dingen gewoon online wil.
Donderdagochtend belde ik mevrouw Giraud om melk en room te bestellen en toen ik een ander telefoontje wilde plegen, meldde de Franse computerjuffrouw, dat ik mijn rekening moest betalen en dat ze de boel hadden afgesloten. Tjesus! Gelukkig kun je dat met diezelfde juffrouw en je kredietkaart ook regelen, waarbij ik gratis weer een nieuw Frans woord leer: di?¬¨?Üse, hekje. (“..en sluit af met hekje”)
Laat ik het maar beschouwen als couleur locale of vergelijken met UPC, nog beter, dan valt alles mee. Nu alleen nog die onterechte poet zien terug te krijgen. Ja, ik blijf lekker bezig.

Vandaag werkt alles weer en het is als vanouds verrukkelijk. Tegen de abri staat een roosje te bloeien, dat ons verplettert met heur onwaarschijnlijke geur.

De oleander bloeit, de hortensia die ik een paar maanden geleden op straat uit een vuilnisbak in Amsterdam haalde, is drie keer zo groot en bloeit blauw, de tomaten hebben het overleefd en het gras komt tot aan de knieen, dus dat vormt dus maar een klein probleem. De boterbloemen hebben plaats gemaakt voor zuring, ik ben maar net op tijd, want ze beginnen te bloeien. Er zijn nauwelijks bramen of brandnetels te zien.


Ja, ze bloeien weer

Jammer genoeg had ik op de markt mijn camaraatje niet bij me, want er stond een kraam met droge worst: 3 worstjes voor 5 euro en 5 worstjes voor 10 euro.
– Doet u mij maar twee keer drie worstjes.
De jongen van de bediening zag er niet erg snugger uit en begreep me dan ook niet. Ik heb er maar drie gekocht, om FranceT?©l?©com-toestanden te vermijden.

3 thoughts on “Worst”

  1. Zit je alweer daaro? Was me even ontgaan.
    Ik zit de guichelheil de grond uit te kijken. Miste nog wat blauws in de tuin. ( pimpernel ook wel ‘Poor men’s weather glass’genoemd) En vond ook zaad van die prachtige cerinthe die de laatste winter niet heeft overleefd.
    Die eerste foto, is dat zeeuws knoopje? Lijkt erop.

  2. Zekers is dat zeeuws knoopje. Over blauw gesproken: ik zie wel hier heel veel komkommerkruid, leek me makkelijk en dat is het ook. Ik kan alleen geen goudsbloem terugvinden, terwijl er vorig jaar bakken stonden. Ik begrijp er niks van.

    Ik heb even geschoven met mijn dagen, ik moet woensdag weer present zijn. Pas in de laatste week van juli kunnen we iets langer.

Comments are closed.