Zon

Het werd in de loop van de dag toch nog wel warmer.
Bovenstaande trots van Germaine draagt aan het eind van het warme seizoen meestal een tros piepkleine banaantjes. Ik ben bang dat dat dit jaar niet meer gaat lukken. Het is nu al ijskoud en de zomer was ook prut, vonden onze buren. Geen paddestoelen (te droog of te koud) en geen pruimen of perziken (te weinig bijen). Toch hangen de appelboompjes van de tweeling vol. Vorig jaar was er bijna niks.

Deze soort heb ik vorige winter gekocht. Deze soort en niet deze boom. Mijn boom staat nog even te niksen. Hoe lang duurde het ook weer tot hij vrucht droeg? Vijf jaar. Maar wat een decoratieve vruchtjes! En zo ouderwets smakelijk. Toen we twintig minuten geleden weggingen bij de buren kregen we een paar eitjes mee. E?©n van de legkippen was dood, gedood door een of ander beest, maar wat voor een beest dan? Een wezel? Soms versta ik er door het accent helemaal niets van.

Hier heeft Siebe de verleiding van de rieten stoel niet kunnen weerstaan. Hij doet grammatica. Nu – 19:31 uur – betrekt de lucht. Mooi zo, dan gaat het tenminste niet vriezen.