25 december

koe

Ik had met Sinterklaas 3 DVD’s bij bol.com gekocht, in het kader van 3 halen, 2 betalen, waarvan ik er ?¬©?¬©n had achtergehouden voor onder de kerstboom, want 3 DVD’s voor 1 kind (Saar) in 1 klap ging me te ver. Het kostte me nog veel moeite mijn snuit te houden, maar het is me gelukt. Voor Yeva had ik Pompeii, The Life of a Roman Town van Mary Beard via amazon.fr laten invliegen, zodat ik vanochtend twee pakjes kon neerleggen. De grote mensen geloven niet meer in de kerstman, neen, dat lieg ik, ik had ons per ongeluk overgeslagen.

Na de lunch gingen de ouders met de honden een rondje lopen. Het was fantastisch weer en dat is het nog, en hoewel het als zondag voelde en ik daardoor op mijn hoede was, klonk er geen enkel schot. Soms wordt er namelijk ook buiten kantooruren geschoten.

beek onderweg

Overal klaterden beekjes, een romantisch geluid, dat jammer genoeg een krachtige uitwerking op de blaas had. Niet aan denken, niet aan denken, stevig doorlopen tot de volgende beek. We zagen onderweg geen mens, niet verwonderlijk, want het was voor twee?´n, iedereen zat nog aan tafel. De koeien staarden ons zoals altijd verbijsterd aan.

ons dorp

Na anderhalf uur waren we weer terug. De zon hing zo laag dat de huizen en tuintjes al in de schaduw lagen. Hier en daar zagen we de laatste sneeuw in de greppels, op plaatsen, waar de zon in dit seizoen niet komt.

sneeuw in greppel

Die malle Let-it-snow-plugin van WordPress haal ik morgen weer weg, hoor. Zo kinderachtig.