Een nieuwe werkplek


Een beetje met Lightroom opgevrolijkt fotootje

Ik zit nu thuis kantoortje te spelen, want ergens anders kan dat kennelijk niet. Die ouwe dictionaire blijkt nog goed van pas te komen, hoewel woorden als computer, email en internet niet echt dagelijks werden gebruikt in 1974. Trouwens, dat geeft helemaal niet, die woorden zijn in bijna alle talen hetzelfde, zelfs in het Frans, en de Acad?¬©mie fran??üaise kan lullen wat ze wil, de mensen gebruiken toch de meest voor de hand liggende termen. In ieder geval staan ze er in deze Concise Oxford nog niet in, in het Engels dan, in het Frans ook niet.
Het is een lekkere dunbladige versie met een fijn ouderwets lettertype, de pagina’s knisperen aangenaam en het lezen kost geen moeite, omdat je je overal aan die schreven kunt vastklampen. Zou die nog terugkomen, de schreef?

Ik heb het nog nooit zo druk gehad. Het gevoel van bevrijding moet nog komen, geloof ik. Dat gaat komen, echt, dat gaat komen. Het gepieker gedraagt zich als de getijden.

5 thoughts on “Een nieuwe werkplek”

  1. Die gaat goed. Alle ergernis zakt langzaam naar beneden en verdwijnt in een of ander oninteressant gat.
    Ik ben lekker en vilein bezig, laat ik het zo formuleren.

  2. Welneen. Gewoon een keitje, gevonden in een mooie rivier in Zuid-Frankrijk. Nou ja, niet zomaar een keitje. Maar dat vertel ik verder niet.

Comments are closed.