Sneeuwstormpje

Onze hoop in koude dagenOnze hoop in koude dagen, vanochtend vroeg in het donker gekiekt

Vannacht kon ik niet slapen van de kou, ondanks een hoeveelheid dekens, waar de Prinses op de Erwt een puntje aan zou kunnen zuigen. (Dat heb ik als kind nooit goed begrepen, hoe die stapels bovenop nou hielpen tegen dat hinderlijke erwtje.) Het handige van die slapeloosheid was wel, dat ik de kachel mooi aan de praat kon houden, met als gevolg dat het nu toch al +13 is.

De ouders van de buurjongen die we gisteren aan de voet van de berg tegenkwamen, terwijl ze een sneeuwwandelingetje maakten, vertelden dat vrijdag de N145 afgesloten was geweest in verband met het noodweer in combinatie met vrachtwagens. Nu maar hopen dat dat maandag niet gebeurt, want een andere weg is er niet, ja zijn er wel, maar die zijn absoluut niet begaanbaar. Ik hoopte dat altijd wel, toen ik nog loonslaaf was: neen, we zijn ingesneeuwd, het gaat een weekje langer duren.

kerstboom van Saar
Het eerst dat Saar bij aankomst deed, was de boom opzetten en -tuigen

Buiten sneeuwt het dat het een lieve lust is. We gaan zo de sneeuwkettingen proberen. Hee, ik weet plotseling wat ik voor mijn verjaardag wil: een langlaufsetje, om boodschappen te doen.

7 thoughts on “Sneeuwstormpje”

 1. Hebbie geen kruikje? Dan wordt het toch echt wel warm, hoor.
  Wij hadden vroeger (heel veel vroeger) geen verwarming op de bovenverdieping en alleen 2 kolenkachels. De keuken bleef ook onverwarmd. Bloemen op de ramen en soms zelfs een randje bevroren laken. Those were the days.

 2. Ja hoor, we hebben kruiken en bij ons vroeger en nu ook, is alleen de benedenverdieping verwarmd. Het enige verschil is, dat dit huis van 0/zero in een halve dag naar een aangename temperatuur verwarmd moet worden en dat is niet mogelijk. Toch voelt alles prettiger dan vroeger in Nederland, ik denk omdat het vakantie is.

  Wat die suffe prinses betreft, dat is het hem nou net, die werd behalve op 3000 matrassen, ook nog eens onder zoveel dekens en dekbedden gelegd, en dat gedeelte begreep ik niet. Of je moet een andere versie van dat achterlijke sprookje gelezen hebben. Je denkt toch niet echt dat ik dacht dat die prinses alleen maar onder die dekens lag? Neen, daar lag ze tot overmaat ????k nog eens onder. Tss. Vertel me eens iets nieuws.

 3. Wist niet dat je hier boos om zou worden 🙁
  Ik wijt het maar aan de kou.
  Ik denk dat ik idd een andere versie van dat sprookje heb gehoord. En achterlijk, ach, dan zijn alle sprookjes achterlijk.

  Ben benieuwd hoe de rit naar de garage (en terug!!) is vergaan.

  Wij wachten met angst en beven de sneeuwstormen van vanmiddag af en hebben 1 oog op de KLM-site.

 4. Ik ben vandaag ziek in bed gebleven en het dorp was niet zonder levensgevaar te verlaten, vanwege spekgladde wegen, dus de CT is verzet naar volgende week.

  Ik vond de sprookjes waarbij de prins altijd de enige begeerlijke partij is en de mening van het meisje er niet toedoet, een beetje dom.
  Ik was niet boos, ik was verdrietig. 😉 En heb een denderende koppijn.

  Ik hoop dat je kunt vliegen, ik hoorde idd dat d boel op z’n gat lag.

Comments are closed.