Dagindeling

Bruine iris

Deze iris staat aan de rand van het moestuintje van Paul en toen hij en Simone twee jaar geleden de plant aan het uitdunnen waren, kreeg ik een paar wortelstokken. Die blijken op 1 na blauw te bloeien. Dat lijkt gek, maar is het niet, want tegelijk met deze kleur, ruimden ze ook hun blauwe op. Wist ik veel. Dat doet er ook helemaal niet toe.

Tuinzitje

Wat doe ik hier nu de hele dag? Vandaag heb ik voornamelijk binnen aan de computer gezeten, keywords&captions, de corebusiness. Op de tuinbank zit ik zelden, hoewel die het beste uitzicht geeft. Ik loop af en toe de tuin in en heb net geconstateerd dat alle beginnende peen een kopje kleiner is gemaakt, door wie, Joost mag het weten. Een naaktslak? Een muis? Een hele kleine koe?

De sla van 19 april wordt merkwaardig genoeg met rust gelaten. Ik heb de eerste krop opgevroten, tegelijk met de paddestoelenrisotto die gemaakt was mbv een bouillon van een kippenpakketje van de familie Feyt van de markt. De kruiden komen uit de tuin, laurier, tijm, oregano. Heel erg slow, dat voedsel hier.

Gisteren werd ik door mensen van een gehucht verderop binnengelokt voor een ap?©rootje. Een echtpaar, waarvan de twee volwassen dochters (uit Poitiers) even langskwamen met kleinkind en een schoonzoon. Ze wilden alles van me weten, hoe ik hier terechtgekomen was, hoe oud de eend was, in welk huis ik nu precies zat, hoe het met de buren was, en neem! neem! wijzend naar de borrelhapjes. Hele kleine boursinnetjes aan een cocktailprikker, nootjes, lavachequiritkaasjes enzovoorts. Deze mensen waren gepensioneerd, niet te geloven als je bedenkt dat ze maar een paar jaar ouder zijn dan ik, hetzelfde verhaal maar dan beter, eruit gewerkt met een geinig bedrag en nooit meer hoeven solliciteren.

Verder heb ik me in het kader van de integratie nu eindelijk bekend gemaakt als vrijwilliger bij Jeanette van de gemeenteraad en die had al onmiddellijk een paar geweldige klussen voor me op het oog, waarover later meer.

Avondwandeling

En ik ga vaak langs de buren. Ik maak avondwandelingen met de honden, omdat het dan niet zo heet is. Ik maai het gras. Ik zaag. Ik schrijf. En ik mis de familie, dus misschien ga ik toch nog een weekje naar Amsterdam, als alles hier stevig in de grond staat.

Van die dingen.

One thought on “Dagindeling”

  1. Want je zit nu alleen, man werkt (ja sorry: jij ook! maar je weet hoe ik het bedoel) en kinders naar school. Zou je anders daar blijven tot alles weer jouw kant op komt?
    Kwijl.
    Ik wil hier ook aan de slag in de aarde en zo, maar er zijn altijd weer andere dingen. Kind, tel je zegeningen!
    Wanneer komt de buuf thuis?

Comments are closed.