Ik ga op reis en neem mee

troep met boeken

Het wordt tijd om spullen te verzamelen die woensdag mee moeten. Boeken, dvd’s, wegwerplenzen, thee, dingetjes en die enorm uit de hand gelopen kwekerij. De groentekraam op de markt bood al aan me voor het vervoer hun kratten te lenen, wat goed zou uitkomen. Alleen gestapeld kan de bende mee. Het zijn tenslotte hun tomaten die ik ervoor heb gebruikt, en een ander soort aardpeer, om eens te kijken wat daar uitkomt. Precies hetzelfde, denk ik.

ze groeien te hard

Bij Pantheon heb ik me getrakteerd op deel 1 van Nop Maas z’n biografie van Reve en ik ben in afwachting van de twee delen over de familie Platter waarvan ik deel 2 laatst uit de bibliotheek had. Verder ben ik al weken te moe om nu nog iets anders te doen dan dit.

Vanaf donderdag zal ik op locatie verslag doen van beoogde kip-, plant- en timmerwerkzaamheden en verdere integratieactiviteiten.
Een kleine deuk in dit glanzende toekomstperspectief is het bericht van Vreeken dat hij bijna onder zijn eigen succes bezwijkt: de hoeveelheid bestellingen is zo groot dat de levering in een aantal gevallen niet op tijd komt. Als hij mijn bestelling vandaag verstuurt, is er niets aan de hand. Komt die later, dan zal ik Paulette eens vragen waar zij haar kweekgoed vandaan heeft. C’est comme ??üa.