Pannenpech

Pan gewoon dicht
Pan gewoon dicht

Een tijd geleden, om precies te zijn op 18 maart 2009, kocht ik bij Duikelman twee kookpannetjes. Ik ging ervan uit dat de ergonomie en handigheid in orde zouden zijn, anders had ik net zo goed naar de HEMA gekund, waar ze precies dezelfde pannetjes hebben, ontdekte Saar later, maar voor minder geld.
Die pannetjes zien er leuk uit, zijn VMB, maar hebben een fout deksel- en handgreepontwerp, terwijl ik daar juist heel erg alert op ben, als ik een beetje wakker ben. Was ik kennelijk niet op 18 maart vorig jaar.

Deksel zit niet klemvast
Deksel zit niet klemvast

1. Kijk, die deksel, die schuift, als je hem er ondersteboven op legt, en wat is daar erg aan? Je kunt niet stapelen. Je kunt niet stapelen! Dom!

Deksel schuift terug op zijn plaats
Deksel schuift terug op zijn plaats

2. Dezelfde deksel schuift terug, als je hem een endje openzet tegen de overkook: hij sluit de pan af en ja hoor, overkook, vies gasfornuis, gas uit, ontploffing, ravage, doden en gewonden. Waterschade.

3. En verder brand je je vingers aan de handvatten. Afgieten zonder aanpakkers = tweedegraads brandwonden.

Een dag niet gemopperd, is een dag niet geleefd. Nu de tassen pakken voor onze reis naar het beloofde land. ‘t Schijnt met die benzine wel mee te vallen. Hoop ik.

2 thoughts on “Pannenpech”

Comments are closed.