Pootjes


Pootjes in de sneeuw © mobiel

Dachten we vrijdag toch heel even dat de winter voorbij was. Net zoals we de elfstedentocht de week daarvoor al het uitzetten waren, dat was ook een vette vergissing.
We liepen een uurtje geleden langs de gracht in een superslakketempo, want het is weer zover: Kwint heeft weer last van z’n buikje en kan dan helemaal niet lopen van de krampen. Ik til hem op en zet hem bij de volgende boom neer. Z’n pilletje kotste hij gisteren weer uit. Wat is dat toch?
– Een soort ziekte van Crohn, beweerde de dierenarts. Alleen helpen de medicijnen niet, die hij daarvoor heeft voorgeschreven gekregen. Ziekte van Crohn is een chronische darmontsteking en daar lijkt het veel op.

Meestal is het na 2 dagen voorbij. Ik noteer het hier, opdat ik later terug kan kijken, hoe vaak hij er last van heeft.

De meisjes zijn nu naar Topgear Live in de RAI en wij, de ouders gaan naar A Serious Man. Dat wij met z’n twee?¬¥n gaan, daar zijn ze hevig verontwaardigd over. Ze beweren wel dat het om de gezelligheid gaat, maar ik verdenk ze ervan dat ze ervan balen, dat wij de film eerder zien dan zij.

Maar ik kan me vergissen.

5 thoughts on “Pootjes”

 1. Ik kan je als ervaringsdeskundige verzekeren dat je bij Crohn andere dingen doet dan kotsen.
  Hoe vaak gaan jullie naar de bios? *jaloers*

 2. Inderdaad. Ik geloof die dierenarts dan ook niet. Ondertussen lijdt hij al jaren, ondanks veterinair binnenstebuiten te zijn gekeerd.

  We zijn toevallig dezer dagen nogal cinematisch. Alles is hier op loopafstand, dat maakt het wel makkelijk.

 3. Die is leuk, h?®, Annie? Ik hoorde echt na jaren dat dat de moeder was van een oud-collega. Ze is goed, hoor, Annemarie Prins.

  En ik heb al allerlei reserveringen voor de schouwburg. Zo leuk en inspirerend, theater.
  De PVV wil alle kunst weg, geloof ik. Die hebben er nog niet veel van begrepen.

 4. Mmmm… ik zie de kopfoto (weggetje in perspectief met veel groen en uitzicht) en ik wil dat het voorjaar wordt!

Comments are closed.