Alles stuk

Light switch broken
Schakelaartje kaduuk

Plotseling is alles tegelijk kapot. De vaatwasser verwarmt niet meer, boiler gaat steeds harder lekken, een lichtschakelaartje is afgebroken en een ander donderde gewoon uit elkaar.
Heeft het zin zo’n vaatwasser te laten repareren? Die mannetjes vragen altijd van zulke fantasiebedragen voor het trap op- en aflopen, dat ik ze dat beter kan laten doen met een nieuwe machine, dan is het inclusief. Die boiler – in Frankrijk – is een ander probleem, daar ga ik onze loodgietende NL-buurman eens over aanschieten. Zou het afsluitende rubber door leegstand zijn uitgedroogd, zodat dat lijdt aan rubbermoeheidrot? ??°a se peut, zou S. zeggen. En kun je hem dan repareren? Alleen als je hem weet open te schroeven. Misschien.

Light switch broken

De lampellende heb ik vandaag mopperend weten weg te werken. En waarom moest ik dan weer zo mopperen? Omdat ik voor een vervangend en vastgekoekt lichtschakelaartje uit het jaar 0, dat aan een stokoud lampje zat, dat ik natuurlijk al jaren achter me aansleep, zonder dat het ooit zijn licht laat schijnen, twee verschillende schroevendraaiers nodig had. Ik kreeg de kruiskop er ondanks flink godslasteren niet met de gewone spanningzoekende draaier uit en de koperdraad weer niet in de daartoe bestemde gaatjes. Een bril bleek uitkomst te bieden.
Ja, ik zit nu al 5 jaar in de ontkennende fase: ik lees nog zonder bril.

5 thoughts on “Alles stuk”

  1. Hi Elz, Ik heb nog een vaatwasser voor je. Geweldig ding, qua wassen van de vieze vaat. Nadelen: het is een inbouwmodel + lelijk frontje (gelamineerd houtachtig iets). Heb zelf nooit de moeite genomen het frontje eraf te slopen en er iets fatsoenlijks op te zetten. Maar het ding is nu overbodig vanwege verhuizng naar huis met volledig nieuwe keuken. Als je wilt kan je em zo komen ophalen.

  2. Lezen gaat niet meer zonder bril bij mij, schrijven echter wel, maar dan kunnen de anderen het niet meer lezen ! Dan helpt zelfs een bril niet meer !

Comments are closed.