Saint Beno??Üt in de Indre

Hunting dogs
Twee meutes van allerlei soorten jachthond

Ik had het plotseling zo druk, dat zelfs het uploaden van de foto’s van het uitje van zaterdag erbij inschoot. De voorzitter, vriend R. belde of ik meewilde, 09:00 verzamelen. Waar we naartoe gingen, wist ik niet, maar niet ver, hoor. Niet ver is alles tussen de 10 en 100 km, weet ik nu na zoveel keer, want we gingen naar Saint Beno??Üt sur Sault, helemaal in de Indre, maar daar kunnen ze ook niks aan doen, naar een Comice Agricole op het terrein van de Sitram, een pannenfabriek, die tegenwoordig zijn spullen in China laat maken en die daar vroeger een vliegveldje had, waarvan de hangar en de benzinepomp nog te zien waren. Er waren natuurlijk koeien en enorme stieren met lieve gezichtjes, die volgens buurvrouw meestal gedrogeerd worden, omdat ze anders te gevaarlijk zijn. 1000 kilo ontvlambaar rundvlees.

France, sheep
Hele mooie schaapjes met zwarte gezichtjes, oortjes en pootjes

En verder trekpaarden, kippen, eenden, ganzen, schapen, jachtpaarden en -honden, kippen en een heleboel indrukwekkende machines waarvan we nooit weten waarvoor ze dienen. Twee mannen waren bezig met kettingzagen een koe uit een hele dikke boom te kleien.

France, art of the chainsaw

Na het eten vroeg een andere 2cv-bezitster of ik zin had de bourg te bekijken, die volgens sommigen tot een van de mooiste dorpen van Frankrijk gerekend mocht worden, een lijst zonder twijfel bedacht door een of ander toeristische instelling. We liepen meer dan me lief was, kwekten er vrolijk op los en bekeken een heel aardig en aantrekkelijk dorp, met kleine straatjes, oude middeleeuwse huizen, een kerk en een klooster en bezochten vrienden van haar, waar ik een kopje thee kreeg, midden in Frankrijk, wie gelooft dat?

France, Saint Beno??Üt sur Sault
Ontdek de eend

Pas toen ik de foto’s thuis bekeek, zag ik die auto pas. Hoe is het toch weer mogelijk!

(Er valt nog veel meer te vertellen, over de flauwe grapjassen van de club, het bezoekje aan die mensen, waarvan de man piloot was en overal was geweest, maar meer tekst heb ik vandaag niet, want ik heb het zoals gezegd heel erg druk. )

Meer plaatjes van Saint Beno??Üt sur Sault >>