Steengroeve

Map
Steengroeve is dat wolkje, onderaan rechts van het midden naast de S

РWaar is toch die steengroeve in het Bois van Chabannes, vroeg ik zondag aan buurman P. , toen ik met leesbril en kaart bij hem langskwam. Ha, dat wist hij wel, maar wist ik dat die carri?®re van buurman F. was? Die heeft in de hele omgeving allerlei kleine lapjes grond, ge?´rfd van zijn grootmoeder. Nee, dat wist ik niet.
– Kijk, de omlijsting van de haard komt er vandaan. Mooie donkere stenen.

We keken op de kaart, P. wees de plek aan (dat wolkvormpje midden rechtsonder) en liet me de kortste weg door het bos zien. De vraag was alleen of de toegangsweg nog wel begaanbaar zou zijn. Dat was inderdaad niet het geval, toen we daar met de hondjes doorheen probeerden te komen. We bleken trouwens helemaal niet op een weg te zitten, maar willekeurig door een stuk bos dat een beetje op een pad leek, in de juiste richting te hebben gelopen.

Stone quarry

Plotseling stonden we in een amfitheater van rotsen, die bijna niet te zien waren door de woeste begroeiing en ook de toegangsweg was eindelijk herkenbaar. Bij de ingang van de groeve stond deze gemaltraiteerde auto, die me toch rillingen bezorgde door de associatie met Oradour. Het huisje waar de dynamiet in werd bewaard, konden we niet vinden.

Old car in the woods
Fotograaf S. met honden in de griezelbosjes

Buurman moest lachen, toen ik hem de foto liet zien, en dacht dat er uit baldadigheid en verveling op was geschoten. Ik was vergeten dat iedereen hier gewoon een fusil in huis heeft.

We liepen met een een omtrekkende beweging terug en ik ging eens in het boekje La Creuse ?† pied bladeren om te zien wat er hier nog meer te wandelen was. Morgen een 2 uurs-wandeling langs de rivier bij La Celle Dunoise, want het dreigt mooi weer te worden.
Ik heb dat boekje al sinds juni 2005 in huis, nog nooit iets mee gedaan. Het zou eens tijd worden.

French garden
Bij het ochtendkrieken kijken of er en tomaat voor de lunch rijp is

(Ik vergeet helemaal te vertellen dat die stenen lang geleden het bouwmateriaal vormden voor de huizen hier. Alle huizen in ons dorp zijn en pierre, zoals dat heet, dat wil zeggen, ze bestaan uit gestapelde stenen. Ons huis heeft misschien rond 1900 een modern uiterlijk gekregen door de witte laag aan de voorkant en de rode sierbakstenen rond de ramen.)