Voorbereidende handelingen

Garden preparation

Het is werkelijk prachtig weer, knapperig en fris, tijd om eens een en ander uit te zoeken qua tuinpreparatie. “Pr?¬©parer la terre“, maar dan anders. Handig dat de mensen de potten waar waarschijnlijk viooltjes oid in hebben gezeten, speciaal voor mij op straat donderen.
Misschien ben ik er veel te vroeg bij? Ik raadpleeg @liesbethspreeuw even. Binnen: aubergines, paprika‚Äö?Ñ?¥s en pepers, aardbeien. Onder glas (let op het weer): tuinbonen, erwten, vroege spinazie, veldsla, radijs, peultjes, zaaiui, ruccola.

Garden preparation

Onder glas, onder glas, hoe ik dat hier moet aanpakken met slechts een dakgoot tot mijn beschikking? Weet je wat, ik begin met de pleerolletjes in een kistje zetten, voor erwten, tuinbonen en peultjes. Maar ik heb helemaal geen kistje en die zaden moeten ook nog worden besteld of liggen te drogen in Frankrijk.
Het is weer een van die dagen, dat ik verlang naar die goede oude tijd van v????r de Revolutie, toen de Franse plattelanders de winters in een soort lethargie, zeg maar winterslaap, doorbrachten, half versuft en volkomen inactief. Dat beweert tenminste Graham Robb in The Discovery of France. Even een kleine siesta, geloof ik.

Ik schreef versufd, kun je nagaan hoe suf ik ben. En de lezers ook, want geen mens die iets zegt. Of het moet beleefdheid zijn.

En hoe kom ik aan tomatenvarieteit Cornabel? Nergens te vinden.

6 thoughts on “Voorbereidende handelingen”

 1. Ach, de tuin, hij bevindt zich in lamentabele staat. Behalve vervroren resten (geen verschrijving) ook nog de overblijfselen van opbinden en omhoog leiden en het geheel ziet er meer dan zielig uit.
  Ik wacht op de eerst redelijke dag om eens flink huis te gaan houden.
  Wel vandaag de eerste bos sneeuwklokjes gespot, hoera!

 2. Het was allemaal grootspraak, over 3 weken en 850 km verderop ga ik weer eens een beetje harken, als het tenminste niet keihard vriest. Sneeuwklokjes zijn er dan ook, zoals elk jaar om die tijd:

  France, garden

 3. Elz,
  als je ze kan gebruiken mag je van mij wel wat zaadjes van “tomate Russe” hebben. Reuzegrote joekels van meer dan een halve kilo/stuk.
  Je dient enkel de planen “dievenvrij” te houden.Ik heb de zaaadjes zelf gewonnen uit eigen tomaten, deze zijn groot en lekker zoet, niks geen zure brol, en weinig pitten.
  Vandaag zij we in de Charente aangekomen te 21u00 was het -4¬?C, niet bepaald warm dus.

 4. Dat aanbod neem ik graag aan, Jan! Wil jij dan van mij -niet zelfgewonnen – zaadjes van Coeur de Boeuf?

  Zouden er uit de zelfgewonnen zaadjes wel dezelfde types ontstaan? Dat gaan we dan testen.

  Oh, en veel plezier in de Charente. Ligt iets dichter bij de zee dan de Creuse, maar zo’n beetje op dezelfde hoogte. Feitelijk zitten we niet zover van elkaar vandaan.

 5. Elz, als je mij je adres doormailt heb je 50 zaden asap in je bus, je zegt het maar ze liggen hier naast me, kunnen morgen al op de bus. Coeur de Boeuf heb ik hier ook nog liggen van Clause, maar “Tomate Russe” is hier torenhoog favoriet omdat ze zo “zoet” zijn.

Comments are closed.