Laatste nieuws

Border collies
Het ventje met zijn moeder

Dat klinkt goed, laatste nieuws, maar wat er aan de hand is, is dat ik geen tijd heb. Achterstallig onderhoud in een tuin door een maand afwezigheid op het hoogtepunt van het tuinseizoen, werken voor de kost en dan nog allerlei nuttigs doen als tekenen, schilderen en me opdringen aan jan en alleman, alleen maar om mijn werk te promoten, ja, dan blijft er niet veel tijd over voor een stukje.

Zoals de meesten van jullie misschien wel weten heb ik bij de melkboerderij een blue merle bordercolliepup gevonden, die ik jammer genoeg pas over 1,5 week kan ophalen, omdat ik nog even heen en weer naar NL moet. Reizen in de trein met zo’n dikke baby ?¬Æn Bess leek me vragen om problemen. Hij blijft tot die tijd bij zijn moesje, voor wie ik altijd al een zwak heb gehad, kijk, in 2009.
Wel heeft de Franse dierenarts, die vanochtend Bess haar paspoort heeft bijgewerkt, me alvast een ontwormingspil meegegeven, die ik hem als ik deze week nog even langsga zal toedienen.

In the kitchen gardenKijk, mijn bonenklimrek. De bonen zijn al halverwege

Nu hol ik weer verder, stapels foto’s die beschreven moeten worden, hooi omdraaien en de buxushaag verder snoeien. Oh neen, daar wacht ik nog een week mee, want ik heb voor de zoveelste keer een tak met een nest met 4 piepkleine blinde vogeltjes omgezaagd en die meteen weer in de haag gestoken en bedekt met takken. Ik keek net en de ouders waren er gelukkig weer druk mee bezig. Ik schrok me een puistje!

4 thoughts on “Laatste nieuws”

  1. Ik zou nooit zomaar voor een border kiezen, maar ik ken de moeder en deze kleine hing meteen zo aan mijn rokken, dat het iedereen opviel.

    Ik ga hem morgen zijn wormpil geven in een klein gehaktballetje. Neem ik ook een paar balletjes voor de rest van de familie mee om me populair te maken.
    En morgen komt Olivier de fosse septique installeren. Dat piest daarna een stuk lekkerder, ik citeer wijlen mijn schoonvader

    Nu op zoek naar een schaapskudde.

Comments are closed.