Op zoek naar horens

Cattle

Er zijn nog weinig koeien met horens (of hoorns) hier in de buurt en als je er weer een aantal hebt gezien, valt pas op hoe gek die hoornloze hoofden eruit zien. Nog gekker zijn deze dames: die sprieten lijken alle kanten op te staan, alsof ze ontvangst hebben.

Neen, dan onderstaande Charolais: zo’n knap symmetrisch toetje. Ze liep na de eerste schrik snel weg, terwijl die van boven steeds dichterbij kwamen. Ik kan weer een tijdje vooruit met mijn modellen.

Hoe lief ze er ook uitzien, zonder gevaar zijn ze niet. Van de week hoorde ik nog het verhaal van een boerin hier uit de buurt, die 15 jaar geleden door zo’n koe was gedood. De hoorn was dwars door haar been gegaan, vertelde buurman F. die even langskwam vanuit Ch?¬¢teauroux en altijd van alles op de hoogte is.

Cow, Charolais

(Ik realiseerde me vanacht plotseling dat die Limousines van gisteren natuurlijk gewoon een spelletje Annemaria Koekoek met me aan het spelen waren.)

9 thoughts on “Op zoek naar horens”

 1. Goede tip, Jan! Daar ga ik misschien wel even kijken. Beter nog, ik vraag of de buurman gaat, dat is nog gezelliger. Ik kan er geen genoeg van krijgen. De zijne staan op dit moment zo ongeveer in de achtertuin. Ze kennen me, want ze reageren niet.

  Meer over het concours >>

 2. Nee, die zit helemaal aan de andere kant van de commune, ik ken de boerderij wel, omdat ik er altijd langs rijd, als ik in Villard melk ga halen. Iedereen heeft hier Limousines, lijkt het wel, maar niet iedereen doet mee aan concoursen. Er zijn erg veel kleinschalige bedrijven, zoals onze directe buurman.

  Er zit vlak bij Dun le Palestel een boer, die ook vlees aan huis verkoopt, en die wint wel met zijn vee bij de Salon in Parijs. Het heet daar Ferme des Rateries.

  Ken je Gaec de Chatelus persoonlijk?

 3. Chatelus had samen met Blanchet in Crozant een prima fokstier Lasso.
  Lasso is de vader van onze Orage.Beide boeren werken ook weer samen met Dani?´l Lagautriere in Villard. Later hadden we nog een fokstier Nicaragua, een zoon van Happy Day, die ook bij Blanchet is geboren, maar in de Corr?®ze fokte bij Madame Marcailloux.
  Mooi adres die Ferme des Rateries – vast prima vlees na 10 dagen rijpen.

  Groeten,

  Jan

 4. Aha. Ik ga het eens aan de buurman vragen, want iedereen kent elkaar en elkaars dieren natuurlijk, zeker hier in de buurt. Leuk, hoor.

Comments are closed.