Printerproblemen

Prentbriefkaarten

Ik had een Canonprintertje, dat het steeds minder begon te doen, waardoor ik de indruk kreeg dat alle inktspuitmondjes verstopt zaten, iets waar ik al eens eerder over mopperde en ik besloot dit nu voor eens en altijd op te lossen door nieuwe, serieuze en bechipte inktcartidges en tevoren die printkoppen met zogenaamde cleaningpatronen door te blazen.
En daar kwam ik eindelijk achter de ware oorzaak van die slappe printjes: ik bleek al anderhalfjaar met schoonmaakpatronen te printen, die ik er in een vlaag van verstandsverbijstering kennelijk al eerder had ingedaan. Nee, dat was het niet, die cartridges waren aan de verpakking en de buitenkant niet van echt te onderscheiden, tot ik gisteren eindelijk aan de zijkant het transparante stickertje zag: cleaning cartridge. Alleen de blauw deed het, want dat was de enige normale, waardoor mijn correspondentie een jaar lang in een vrolijk blauw de deur uit is gegaan. Lekker slim.

Het merkwaardige was dat die inhoud van die schoonmaakdingen gewoon inktkleurig was. Nadat ik er allemaal echte in had gezet, waarbij ik net als de vorige keer moest pielen met zo’n chipje (wegens zuinigheid, want ik had nog een paar chiploze), printte mijn lieve Canon weer zonder morren. Hoera! En nu heb ik dus prentbriefkaarten gemaakt met behulp van de HEMA, Photoshop en LightRoom, als een soort visitekaartjes bij de expositie. Dat is nu eens wel lekker slim, ha!

Nog drie nachtjes slapen.

9 thoughts on “Printerproblemen”

 1. Een Epsonprinter maakt het nog veel bonter. Als je wacht totdat een kleurcartridge helemaal leeg is en hem vervangt dan zegt, nou ja bij wijze van spreken dan, de printer dat je de koppen moeten schoonmaken. Dat doet hij dan niet met reinigings- maar met de kleurencartridges. Vervolgens kun je een controleprint maken. Als de lijntjes daarop zwabberen, kun je nog een keer ‘reinigen’. Meestal is het dan goed. Het feit is dan wel dat alle vier de cartridges hun inkt voor de helft kwijt zijn. Zeg maar zo’n dertig Euro naar de barrebiesjes. De boeven.

 2. Ja, heel erg. Ik ben op Canon overgegaan omdat de cartridges een stuk goedkoper zijn. Het zijn er wel meer. Een chiploze heb je al voor 3,50.

  De vraag is daarnaast: wordt dat inktniveau juist aangegeven?

  Zo zie je, printers blijven een bron van ergernis.

 3. Rugnummers! Voor groeten uit Frankrijk stuur die naar elzdekorte bij gmail, als je begrijpt wat ik bedoel. 😉

 4. Heerlijk, we kunnen weer lekker over je Franse leventje meelezen! Goede reis!

  Het is natuurlijk wel een allemachtig eind uit de richting, maar mocht je tzt nog een koppel Lakenvelders aan je collectie koeien willen toevoegen…in ons dorp kun je ze vinden. Tevens type Galloway in de aanbieding!

 5. Dank!
  Ha, goed om te weten. Ik heb al een afspraak met de voorzitter van de oldtimers, die zijn zoon heeft Fries Stamboekvee! Op 4 km van ons vandaan. Nou vraag ik je! Midden-Frankrijk! Idioot, toch?

Comments are closed.