Maaimachines

My lunch break chair
Zitje onder de bloesem

Dit lijkt idyllisch en dat is het ook als de zon schijnt, want dit is ook de si?´stahangplek van de kippen die me dan gezelschap houden, alleen begon het gisteren om 15:00 dankzij Murphy tijdens de Grote Wandeling te plenzen en dat is nu, 2 minuten geleden, misschien opgehouden.
Laten we het positief bekijken: ik hoef nu de plantjes niet water te geven. Blauwe hond en ik waren bij thuiskomst wel een beetje nat, vooral ook omdat de regenjas en het debiele petje dat ik toevallig bij me had lek waren. Ik ken er niet veel en ik ben er niet een, maar sommige mensen vinden natte hond lekker ruiken, ja, echt, die heb je ook.

Maroc clementines' basket
Mandarijnenmand

Die wandeling leverde toch dit aantrekkelijke mandje op, door iemand weggesmeten en door deze lompenhandelaar weer afgestoft en in gebruik genomen. Nu gooien ze hier zelden of nooit iets weg, bekijk het schaamteloze aanbod maar eens op de gemiddelde brocante, daar bieden ze rustig lekke fluitketels, kapotte wijnflessen en kruiken zonder dop te koop aan en dan heb ik het nog niet over de vraagprijs.
Zo was ik toch immers ook aan dat houten met plastic bespannen raam gekomen, niet op een brocante maar gevonden, weggegooid door de zoon van buurman P., in het dennenbos van zijn vader.
Ha, had een of andere passerende luiwammes een paar weken geleden gedacht, ik ga mijn spullen helemaal niet naar de d?©chetterie brengen, ik donder de troep ernaast. Buurman P. had dus plotseling een kleine vuilnisbelt in zijn bos, waar de gendarmerie hem op was komen wijzen en die hebben nu een spoor naar de verdachte, omdat die sukkel zijn correspondentie daar ook had gedumpt. Volgens de buurman dan.

Worn string head
Draadkop van de motorzeis

Ik heb nog wel v????r de regen het hele grasveld kunnen maaien, met de uiterst hinderlijk adem van buurman F. in mijn nek, die werkelijk overal commentaar op had. Hij is grasmaaiverslaafde (we horen hem 3x/dag zijn zelfde gazon maaien, heus) en aangezien ik onze grasmaaier van hem heb gekocht, denkt hij dat hij zich daar ongebreideld mee mag bemoeien, waar ik van de week de zenuwen van kreeg door zijn voortdurende kritiek en aanwezigheid. Aan ?©?©n stuk door. Ik moest me bedwingen om niet over zijn schoenen te rijden.

De rust is gelukkig weergekeerd, nu ze voorlopig weer even naar de stad zijn vertrokken. Zoon van buurman P. beschrijft af en toe hilarisch hoe onsystematisch F. zijn gazon maait, hij neemt al maaiende onverhoedse bochten en rent als een kip zonder kop op dat enorme gemillimeterde grasveld achter zijn maaiertje aan. Als hij niet als kromgebogen libidoloze bejaarde op de mini-tractor zit. Zo, dat moest er even uit.

Screw bolt
De hoeken zijn naar de ratsmodee ondanks het gebruik van de juiste tools

Toen ik de draadkop van de bosmaaier wilde vervangen door het mes, bleek dat verdomde boutje door slijtage en roest weer eens niet losgedraaid te kunnen worden. Dankzij de (het?) nimmer falende WD-40 en (de spullen van) JP is het voor de laatste keer toch gelukt. Straks rij ik naar landbouwmachineverkoop Maridat in Colondannes, waar ze bovenstaand boutje en stock hebben, zonder twijfel voor de fantasieprijs van 21,67‚Äö?ᬮ o.i.d. Ik ga eens kijken of er geen beter systeem bestaat, want dit probleem zit hem in het ontwerp.

(Neen, ik heb een beter idee dan die onbetaalbare Maridat, ik ga, na overleg met JP, kijken of ch’ti-vriend Dubar, de 2-taktkoning niet zo’n type kop verkoopt:
String head)

2 thoughts on “Maaimachines”

Comments are closed.