Voedselvoorziening

Baby rabbits
Blinde baby’s

– Neem nou een konijn, drong vriendin P. twee dagen geleden voor de zoveelste keer aan.
Ik aarzelde en aarzel nog steeds. Die zachte pluisdieren met dezelfde vachtbeleving als Bleu zijn er niet voor de aaibaarheid, maar voor de pat?©. En dat is niet eens het ergste, hoewel niemand hier op het slachten (tuer) zit te wachten, ook niet van de kippen, maar nog een beest erbij dat elke dag enorme hoeveelheden eten verstouwt, dat niet naar buiten kan, omdat het ontsnappingstunnels graaft en dat tenslotte gaat worden opgegeten Рwant ik heb geen zin in een gezellig huiskonijn Рdaar moet ik lang over nadenken.

Ik denk dat ik maar eerst afwacht of er:
1. iets op de expositie wordt verkocht en
2. de kippen van plan zijn broeds te worden.

Three hens and a rooster
Daar zijn ze weer

(Ik zag net een paar buizerds boven mijn toompje cirkelen, toen ik met Bess langsliep. Ze (de buizerds) vlogen meteen weg toen ze stinkie in de smiezen kregen. Ook dat nog. Niks as stress.)

4 thoughts on “Voedselvoorziening”

 1. Haha, doet me denken aan dat verhaal van de oude buurmeisjes. Hun buurman in Frankrijk vroeg of ze een konijn wilden en vertrok direct op hun enthousiaste JA! Een dag later kregen ze een gevild konijn. Met een recept.
  Muhahahaha.

 2. Ja, ik was dankzij dat verhaal voorbereid, haha, daarom zeg ik altijd dat ik het echt niet durf zo’n konijn (of kip) een kopje kleiner te maken.
  – Niemand wil dat doen, zegt buurvrouw, ik moet het altijd doen en je moet echt niet denken dat ik dat leuk vind.
  Villen is iets gecompliceerder dan een kip leeghalen, vertelde de buurman me.

  Ik heb wel eens konijn bij de buren gegeten, dat was toch erg lekker, want heul iets anders dan wat ik wel eens in NL heb gegeten.
  Dat is een andere reden: ik heb misschien in mijn hele volwassen leven 5x konijn gegeten, dus ik taal er niet echt naar.

 3. Een tam konijn heeft weinig smaak, het lijkt wel alsof je kip eet. Een wild konijn, gemarineerd in azijn en rode wijn met peper en uien, daarna aanbraden en stoven, das pas smullen. Maar ja, waar kun je tegenwoordig nog een wild konijn krijgen. Misschien bij de jagers in het dorp? Voorlopig weer even niet, want het jachtseizoen is weer voorbij.

 4. Ben ik met je eens, paul, maar tussen tam en tam bestaan ook grote verschillen en ik kan je verzekeren dat het vlees van deze konijnen niet op kip lijkt, net zo min als dat van de kippen hier, haha.
  Die zijn pas lekker, dwz de poulets, niet die legkippen van ons natuurlijk.

  Er zijn hier een dorp verderop genoeg wilde konijnen, gelukkig hier niet, anders kun je je moestuin wel vergeten. Ze zijn een tijd geleden allemaal op een paar na, aan de gevreesde konijnenziekte Myxomatose doodgegaan. En die paar zitten dus een dorp verderop.

Comments are closed.