Crowdfundingverzoek

Last sip before leaving us
Legenestsyndroom

Ja, mensen, het laatste kind is helemaal volgens afspraak gisteren naar haar nieuwe familie vertrokken. Ik heb het over de katjes. De kleine lurkte een uur voor vertrek nog bij haar moedertje, waardoor ik denk dat ze (de moeder) tot gisteren in ieder geval nog onvruchtbaar was. Ik heb behalve de oudste zoon nog geen kater gespot.

Zover laten we het niet komen, ik heb afgesproken met L’??¢cole des Chats, een club die zich bezig houdt met het bevorderen van de sterilisatie van loslopende katten, dat ik moeder en zoon van 6 maanden bij de dierenarts ga afleveren, zodra dat kan.
Don’t call us, we call you, is het devies geloof ik, maar ik ga toch bellen, want is de brief die ik moest sturen wel aangekomen?
Zoon P?©p?© I is de kitten van april en heeft zich ontwikkeld tot een vrolijke woesteling die merkwaardige spelletjes speelt met een van de jonge hanen. Als ik de kippen ga voeren, holt hij altijd met me mee. Gewoon lopen is er niet bij.

French kittens with their mother
Drie van de zes kinderen uit 2011 met de oermoeder van de buren

Moedertje is een kind van een de kinderen van de zwarte kat van de buren van het grote huis, die dat met grote stelligheid durven te ontkennen. Een centenkwestie natuurlijk, hoewel ik dat in dat onaangename gesprek nog niet eens ter sprake bracht.
Jammer, jammer, die kleine rimpel in de spiegelgladde vijver van het paradijs in ons dorpje. Zolang je met ze aan de borrel zit, is het reuzegezellig, typische bartypes, zeg maar. Ik ben niet boos, ik ben teleurgesteld. Genoeg hierover en streep erdoor.

Ik heb al genoeg bij elkaar geharkt dankzij een paar gulle gevers om de moeder nu te laten helpen, er ontbreekt alleen nog een klein bedrag om de zoon hetzelfde lot te laten ondergaan. Daarna mogen ze hier blijven zolang ze willen, ze krijgen elke dag te eten, ze slapen in de schuur in het stro of op hun kussen en ‘s avonds speel ik een tijdje met ze.
Dat komt ook omdat ze de schuur waar het kippenvoer staat, muis- en loirvrij houden. Voor wat hoort wat. De honden zijn het er niet mee eens, maar die hebben niets in te brengen.

jonge haan
Haantje in potlood

Dus de vraag aan mijn lezers is of die een klein bedrag zouden willen schenken, want ik kan sinds mijn ontslag de eindjes nauwelijks aan elkaar knopen, ook al omdat ik niet geschikt ben voor het zzp’erschap.
Gulle gevers die 35‚Äö?ᬮ of meer willen geven, ontvangen bovendien een gesigneerde (niet ingelijste) potloodtekening van hun huisdier of kip, kat, hond, koe of welk dier dan ook. Ik ben met elk bedrag(je) heel blij.
Correspondentie graag via de mail, telefoon of het contactformulier (anders krijg ik nog meer spammers en phishers op mijn dak).

Nou? Is dat leuk of niet? Bedankt alvast!

3 thoughts on “Crowdfundingverzoek”

 1. Goeiemorgen Elz,

  Als verstokt francofiel/foon volg ik met veel plezier je avonturen, met lichte jaloezie dat dan weer wel.
  Mijn “huisje in” is nl nooit van de grond gekomen, vandaar.
  Ook je Mokumse perikelen vonden gretig aftrek , mijn ouders woonden jaren op de PH kade dus eea heel herkenbaar.
  Maar terzake…..als je je banknr. doormailt zal ik een bijdrage leveren om het kattenleed enigszins te helpen verzachten.
  Hou je taai, met een hartelijke groet van Marion.

 2. Nou, maar dat is ontzettend aardig! Hoera! Dank je! Ik stuur je een mailtje.

  P.S. De huizenprijzen zijn nu heel erg laag, mocht je je nog een keer bedenken. ..

 3. Dag Elz,
  Ik lees met veel plezier Franse zaken. Een tekening van mijn hond Raisa zou ik erg graag willen hebben. Kun je mij je bankrekening gegevens sturen en een emailadres waar ik een foto naar sturen? Poseren kan natuurlijk ook, maar of ze nou blijft stil zitten?

  Groet van Juliska

Comments are closed.