Venkelbeveiligingsmaatregelen

Venkel

Ik vond al een paar plantjes zieltogend naast de andere liggen, uit de aarde getrokken door vogels, dus het werd tijd voor drastische maatregelen. De vogels die dingen uit de grond trekken zijn hier de duiven en de merels. Ik heb sterk de indruk dat het dit jaar een enorm goed mereljaar is, de bedelende jongen zitten werkelijk overal.
Die jongen zijn al zo groot als hun ouders, die zich dat gebedel nog laten aanleunen. Het zal wel iets zijn waar ze zich Darwinsgewijs niet tegen kunnen verzetten. Bibberend diertje met opengesperd snaveltje: ik pavlov er maar weer een worm in.

Ik heb een tankwall opgeworpen in de vorm van een tak, zodat het erg onhandig wordt eens lekker te sjorren en zo vallen de planten ook minder op. Er is toch veel te zeggen voor een moestuin waar de groente nonchalant tussen de bloemen staat. De vernielers zien hun te vernielen objecten dan niet. En de cd-romguirlande natuurlijk. Dit keer Photoshop Elements. Het werkt, want ze hebben ze tot op heden ongemoeid gelaten. De plantjes beginnen al op echte venkels te lijken, nietwaar?

Nagekomen mededeling:
Die dahliastek van 20 maart is uitgegroeid tot een fraaie plant van 1 meter. Geinig toch dat zoiets werkt.

dahliastek

(Ik lees drie boeken tegelijk en val na 2 bladzijden in slaap. Ik zou eens vakantie moeten houden om eens goed door te kunnen lezen. Dat komt, dat komt.)