Paradijs

Hotel Caf?¬¨¬© Restaurant Auberge La petite Cuisini?¬¨?Üre heeft haar deuren weer geopend. Moeder en dochter die de herberg runnen, zijn er niet slanker op geworden. Het menu maakt onderscheid tussen edelen en burgers, maar volgens de gasten worden ze belazerd door de dames: Berends BurgerBier is volgens hen precies hetzelfde als Gouwes EdelPils.

.


Zoekplaatje
We zijn alweer voor de tweede keer naar Anz?¬¨?Üme geweest. Vandaag op zondag was het erg druk dwz de parkeerplaats was helemaal vol, maar het strandje was precies even vol of leeg als anders. Er was een gezelschap geestelijk gehandicapten in rolstoelen, waarvan er drie tot hun grote plezier door de begeleiders een endje de rivier in werden gereden. Ze zaten er minstens een uur te spatten.


Onze eigen begeleiders

Thuisgekomen gingen we even met de honden in de verlaten moestuin van de buren kijken. Daar zijn de perziken bijna rijp. Ernaast staat nog een amandelboom afgeladen met vruchten.

We hebben eindelijk het tafeltje ? chter gezet, zodat we tijdens ontbijt, lunch en borrel van het uitzicht kunnen genieten en de talloze vlinders kunnen determineren, die door de al eerder genoemde Echinacea aangetrokken worden.


De bijen zoemen, de ijsblokjes tinkelen en er waait soms ook een zacht briesje. De boeken zijn weer uitstekend: ik ben begonnen met de dagboeken van Sylvia Plath, van Updike: Villages en ene Sheldrake: Honden Weten Wanneer Hun Baas Thuiskomt. Er liggen er nog minstens 15. Het lijkt wel vakantie.

6 thoughts on “Paradijs”

  1. Kind, geniet ervan. Doe ik thuis ook. Heb net geleerd de verschillende ondertonen (god, wat ben ik een proleet) van de goddelijke whisky te onderscheiden (maar net hoor) en ga nu straks slapen met op mijn tong vanille, chocolade, grassen, eikenhout, ananas, turf en god-weet-wat-nog-meer. Het verzacht eningszins de waanzinnig dure taxirit naar huis.

  2. Nee, Plath is prachtig, word ik vrolijk van, niet van haar einde, maar van haar intelligentie en wijsheid.

  3. Tafelkleedjes uit de erfenis van tante Piet. Die achterwerken komen uit hun bed…
    Geen kater, toch, Dineke, van goeie whisky, als je er tenminste niet teveel van drinkt.

Comments are closed.