Mayo en Rotterdam

Hier in dit huishouden, willen ze altijd AMORA mayo, die dan ook vanuit Frankrijk ge????mporteerd wordt, dat wil zeggen, we kopen een potje als we aankomen en nemen dat weer mee als we vertrekken. Zijn we vrijdag in de DIRK, waar anders inderdaad, staan die potten daar gewoon in de schappen! Na het verdwijnen van de franc en het plezier van buitenlandse bankbiljetten, nemen ze ons dit ook af. Het ontbreekt er nog aan dat in de centra van de Franse provinciestadjes de Blokker en de Appie Heijn en de Kruidvat verschijnen. Maar dit even terzijde.

Gisteren was de opening van de tentoonstelling M Photo in Las Palmas, zoals gezegd, en aanleiding was het afscheid van M van Hans van Blommestein, die de tentoonstelling ook had samengesteld. Het was bijna hetzelfde gezelschap als het feestje in juni, ook weer logisch, want het onderwerp en de werkgever waren hetzelfde, alleen dit keer was het minder intiem, want in een museum en niet bij iemand thuis.

De tentoonstelling viel niet mee. Met alleen maar prints van een aantal topfotografen (ja Siebe, ik bedoel jou ook) kom je er niet en voor de zoveelste keer blijkt dat tentoonstellingen inrichten een vak is. Bovendien denk ik eigenlijk dat het veel leuker is dit soort foto’s in verband met het magazine te bekijken, dus niet ge????soleerd van de tekst of het geblader. Gezellig was het wel en bovendien voor mij een thuiswedstrijd, met mijn Rotterdamse verleden. Dat kwam nog even ter sprake.

– Waarom kom je niet weer in Rotterdam wonen?
Ja, waarom eigenlijk niet?
Wat een goed idee!

5 thoughts on “Mayo en Rotterdam”

  1. Ha, ik heb al stiekem naar huizen gekeken. En dan moet ik een tweede eend hebben, natuurlijk, anders heb ik niks aan het Ei. Nog even wachten tot de meiden zelfstandig opereren.

  2. koop die tweede eend en je MOET wel naar Rotterdam!

    De A’damse eendenlobby is hard aan het werk, maar of je over een tijdje met je eend de stad nog in mag is toch wel de vraag…

  3. Ik weet het, ik weet het. Ik stuur zaterdag een fotograaf naar de inspraakmiddag op het Zuiderkerkhof, hier bij mij om de hoek. Ik weet zo al 2 eenden en 1 ami, zo direct in de omgeving. En wat dacht je van Johan van Ruimzicht? Ze zijn gek.

  4. een aantal A’damse eendrijders (en EI leden) hebben gisteren een persbericht uit doen gaan, zie het weblog van F.: http://www.vrouw-en-eend.org/

    Ze zullen met de prius-eend op de inspraakmiddag zijn.

    Dit soort maatregelen aan de ene kant, en torenhoge accijns op bio-brandstof aan de andere kant… niet echt een helder beeld!

Comments are closed.