Vette bak

Ik moest vandaag naar de Chinees, want het vanille-aroma was op. Hier in wereldstad Amsterdam, afdeling Nieuwmarkt zijn alle winkels op zondag open en vaak is er in warmere seizoenen ook een markt met een of ander karakter: antiek, brocante, Chinese spullen etc. In de Chinese winkel, op de kopse kant van de Gelderse Kade, moet je uitkijken dat je niet klem komt te zitten, zo smal zijn de paadjes. Een (Chinese) klant waarmee ik eens in gesprek kwam over deze inrichting, zei dat ze het NOOIT anders zouden inrichten vanwege Feng Shui. Zou het werkelijk? Onhandig is het wel. Als je je met je winkelmandje en tas omdraait, loop je het risico een heel schap leeg te maaien. Maar de winkelwaar, waarvan ik van de helft niet begrijp wat het is of waar het voor dient, is de moeite waard. Maar wat het is of waar het voor dient?

De klanten van ons eigen Chinatown komen overal vandaan, we zien Belgische en Duitse nummerborden en ze rijden bijna allemaal Mercedes. Parkeren kunnen ze niet, dat is algemeen bekend, alle auto’s staan standaard een meter buiten het parkeervak. Dat komt, bij ons moet je naast het water parkeren, zonder hekje en dat is ENG. Maar zelfs zonder water of met hekje lukt het ze niet: ze kunnen het gewoon niet. Misschien is een Mercedes te groot voor die kleine mannetjes en vrouwtjes.

3 thoughts on “Vette bak”

  1. Bijna alle winkels hier zijn zo smal. Ik denk niet dat het Feng Shui is maar eerder dat ze zoveel mogelijk erin willen proppen. Een kleine ruimte is namelijk goedkoper. Het zijn net Nederlanders.

    (Wat is dat nou? Mijn comment kwam niet opdagen. Nog maar eens proberen.)

  2. Je zat in de spam!
    Deze Chinezen zitten er al heeeel lang. Die (Chinese) dame citeerde ook maar de Margriet of de Libelle, denk ik.

  3. Tja, tegenwoordig is 99% van alle e-mails (en, neem ik aan, blog-replies) spam, dus als alles als spam gemarkeerd wordt zit je er maar 1% naast.

Comments are closed.