Le Creusois

Ons terrain is letterlijk en figuurlijk bezaaid met hazelnoten, boom en noot. Ik heb er al een heleboel omgezaagd, heel stoer met een kettingzaag (en een bonzend hart, want ik vind dat ontZETTEND eng).

Die bomen zien er saai uit en daar komt nog bij de relmuizen dol zijn op hazelnoten en waarschijnlijk dat zoldertje boven de salon gekraakt hebben, met het eten onder pootbereik. Kort houden dus of weg met die boompjes.
Nu is le Creusois de plaatselijke lekkernij bij ons in de buurt en die wordt
gemaakt met.. hazelnoten, logisch. Ik heb er net een gebakken:

Bij de BBQ in de zomer kregen we zo’n koek als toetje, mèt sauce anglaise oftewel custard. (Absoluut NIET uit een pakje!)
Zonder dat is hij een beetje flauw.

Recept:
100 gr gesmolten boter
200 gr suiker
4 eieren
100 gr hazelnoten (gemalen)
100 gr bloem

Mengen in de volgorde:
Boter, suiker, eigelen, hazelnoten, bloem, stijfgeklopt eiwit.
In de oven (Gas stand 4, 40-50 minuten)