Agri-markt


Merkwaardige cultuurshock

De markt waar we gisteren kippen kochten, althans de buurman kocht ze, wordt al 400 jaar op de 29ste van de maand gehouden. Je kunt inderdaad bijna alles kopen, dieren, vooral gevogelte, kippen, hanen, kwartels, gansjes, erg verleidelijk, konijnen, cavia’s, eenden, varkens (die lagen met z’n allen in een bestelbus te slapen), paarden, ezels, pony’s en veel eten van kant en klaar: frites, cr?‚Ñ¢pes, chiens chauds etc tot kazen, worsten, hammen tot nog te bereiden: groente, appels, noem maar op. En de huisvrouwenschorten, zoals altijd weer veel te duur, dierenbenodigdheden zoals drinkbakken, leghokken, zadels, riemen, asperges, messen, groentesnijders, schoonmaakmiddelen, die laatste dingen met de onvermijdelijke standwerkers. De buurman kocht 3 hennetjes van het merk Marans, pr?‚Ñ¢t-a-ponder, en niet ?‚Ć rotir, die leggen wel een beetje, maar zijn vooral bedoeld om op te eten, eerst roosteren natuurlijk, het woord zegt het al.

Ach, toen ze werden losgelaten, inspecteerden ze meteen hun hok en begonnen al snel hier en daar de grond om te woelen. Buurhondje was werkelijk allerzoetst, steeds maar lief aan iedereen snuffelen, niet de minste neiging om de kippen om zeep te helpen, zoals die gezelligerds van ons.


Poulette pondeuse

Ik schrijf misschien later verder, want ik lijd nog een beetje aan een migraine van gisteren, die nu eindelijk lijkt te verdwijnen. Ik dacht dat ik daar vanaf was, na mijn ontslag. Oh nee, ik heb me er gisteren nog druk over zitten maken, dom dom dom, moet ik ook niet doen.