Laatste dag


Nog 5 minuten en ook deze boom is weg

In de voortuin (het voortuintje) stond een uitgeschoten hazelaar met in zijn midden zo’n hemelreikende boom, waarvan ik de naam niet weet. Het was duidelijk dat als dat ding zou omvallen bij een storm, dat hij of onze telefoondraad in zijn val zou meenemen of de elektriciteitdraad van de buren. Dat laatste is natuurlijk minder erg dan het eerste.
Hij is gevallen door toedoen van de verschrikkelijke kettingzaagkiller en ligt nu te wachten op demontage. De man van de kettingzaag moet eerst nog een paar stopcontactjes aansluiten.


Onze onroerende goederen

Tussen de twee brievenbussen (de rode rechts en de groene links) loopt de openbare weg verder, naar onze a.s. grange en ons terrain.

Ik ging gisterenmiddag even een paar appeltjes halen van de boomgaard van de twee dametjes uit Vierzon, en ik zag en hoorde in verte tegen de berghelling de moeder van de boer met heur schelle stem samen met haar kleindochter de koeien opdrijven naar een ander weitje. Plotseling vielen er twee schoten vanuit het bos.
“ELISE!”, gilde de boerin. Ik liet me onmiddellijk vallen tussen het rottende ooft met wespen en wachtte angstig op meer schoten.
Niks. Onze buurvrouw had slechts haar kleindochter met dezelfde naam gesommerd beter op de beesten te letten. Ik heb gewoon teveel fantasie en teveel TV gekeken.


De etalage naast de slager met de favoriet van RR

De slager komt ook helemaal los, nu hij ons eindelijk herkent. Toen ik hem vroeg naar die heerlijke kruidenworstjes van vantzomer, begon hij te glimmen, maar moest ons teleurstellen. Die worden vanwege snelle bederfelijkheid maar zelden gemaakt. Doe dan maar boudin met kastanje, ook goed.

Meneer Bruneau die woensdag de rekening kwam brengen, vond de trompettes de la mort smakelijker dan c?¬¨?Üpes. Nou meneer Bruneau, dan kent u dat recept met tagliatelle zeker niet, uitje, knoflook, c?¬¨?Üpes, room en parmezaanse kaas en peterselie. Dat, moest hij toegeven, klonk uitermate verrukkelijk. Is het ook, is het ook. Wat een lol om met de betonstorter/tegelzetter recepten uit te wisselen. Zie je nou wel? Het gaat alweer over eten. Wat een land. Dat kan ik wel blijven zeggen.

Morgen is het feest alweer voorbij. We willen niet terug. Het is hier te fijn.

(Helemaal vergeten de runner beans op te eten. Dan maar weer volgend jaar.)

18 thoughts on “Laatste dag”

 1. Door die verrekte zomertijd moet je ook nog een uurtje vakantie inleveren! Goede reis en het was weer leuk om alles mee te beleven.

 2. De bekende journaliste annex mijn middelbare-schoolvriendin Robertine, die ik op deze lage wijze te kakken probeer te zetten.

 3. Shift ingedrukt houden, Dineke!
  Romeny, je kunt googlen. Ik heb net een SEB-pan voor haar gekocht, een paar dagen geleden.

 4. Ik heb zukke leuze huizen voorbij zien komen. we zijn heel erg aan het rekenen. De jongste is 16 en zit in havo 5….
  We denken eraan iets simpels hier te gaan huren en onze overwaarde te gaanverzilveren in LDF. Ik wil ruimte. En rust. ik lijk wel bejaard.

 5. Ja, dat je nooit van RR hebt gehoord, zegt meer over jou dan over mij!
  Velen kennen mij, RoemRucht of de Rolls Royce van BB, zoals ze bij de CPNB zeggen. Echt waar!
  Maar naar die pan kijk ik UIT ! Zeker weten.
  Goede reis, of zijn jullie al weg?
  RR

 6. Haphap….
  Ik lees dit blog al een tijd…En je naam is allesbehalve alledaags….

Comments are closed.