Huisvrouw


Een fijn, ouderwets station

We hebben weer eens geen tijd voor ons weblog. Even een kleine update.

Dinsdag reden we via diverse grandes surfaces naar het station, waar om 15:30 de trein uit Parijs zou aankomen, wat hij ook deed.
Voor die gelegenheid had ik me als een soort Franse huisvrouw vermomd, met mijn nieuwe schort, terwijl Yeva eruit zag als een soapsterretje.


Waar blijft de trein?

Die Franse treinen rijden – als het personeel tenminste niet staakt – gewoon op tijd: het gezinnetje was weer herenigd. Thuisgekomen overhandigde Siebe twee weken te vroeg een verjaarscadeau (digicam) aan Saar, omdat dat nu net in de vakantie van pas kwam. Ze maakt nu de hele dag foto’s.
Yeva kreeg een boek en ik kreeg ook een camera, waardoor Yeva de mijne weer kreeg, zodat we nu allemaal, behalve dan de fotograaf zelf van mooie electronika zijn voorzien.


Verjaarscadeau

Verder hebben we het heel druk met maaien, gasten ontvangen, paardrijden, onkruid wieden, koken, bakken en zwemmen.
Woensdag was ik even naar Ahun waar zich een 2cv-garage bevindt, die voor 80 euro de remmen weer helemaal in orde gemaakt heeft. Volgende week naar de APK (CT) en dan naar de mairie voor het definitieve Franse kenteken. Ik heb in Ahun in de anderhalf uur die ik moest stukslaan, als een echte toerist de 10e-eeuwse crypte en het interieur van de kerk bekeken. Het lezen van de gebruiksaanwijzing van mijn nieuwe camera had geen zin, omdat de batterij er na het maken van onderstaande foto er onmiddellijk mee ophield.


Kijk hem daar eens gezellig staan

Vanochtend is de familie de Korte- van Leeuwen na 1 overnachting weer vertrokken. Zij kwamen uit de hitte van Spanje en stapten rillend uit de auto. Dat viel heus wel mee, vergeleken met de dagen hiervoor was het zelfs heel aangenaam. Vandaag is het echt zomers en weer veel te warm om in de tuin te werken.


Goeie sloof

A.s. weekend gaan we weer als middeleeuwers of BenHurrers, naar het F?™te du Cheval in Saint S?©bastien. Maar misschien ga ik als jaren-60 huisvrouw, wat kan mij het schelen. Hoewel iedere vrouw boven de 45 er hier zo uitziet, dus dat zal niet eens opvallen.

3 thoughts on “Huisvrouw”

 1. Jeetje, Elz. Mijn nekharenvoorzoverikdieheb staan overeind: net of ik mijn moeder zie zitten uitrusten na de grote schoonmaak. Alleen droeg ze -toen nog- geen spijkerbroek.
  Goed teken, dat je geen tijd hebt voor je log, die scha ga je later wel weer inhalen.
  Nu maar eerst lekker genieten, met z’n allen.

 2. Hahaha! Er zijn nog veel ergere schorten!
  Tuurlijk genieten we. Morgen fijn vuurwerk en paarden met valkenierderij en ander ouderwets dorps vertier. Ook nog mooi weer, heerlijk. Vier boeken uit de bieb hier geleend, die MOEST ik lezen van de dames hier.

 3. Ik heb ze ook weer (Marius en Fanny, lang geleden kwijtgeraakt en nu opnieuw aangeschaft) Herlezen en proeven of het nog kan, nu. Voor mijn gevoel blijven sommige boeken tijdloos, maar ja! Dat gevoel delen de leerlingen helaas niet. Een enkeling daargelaten.
  Die enkeling wil ik dan toch wel inspireren… Na mijn (zeer geslaagde!) cursus in Vichy wil ik proberen of het mogelijk is volgend jaar enkele V5 leerlingen mee te krijgen met subsidie van het Europees Platform. Niet geschoten is altijd mis.

Comments are closed.