Le Commerce


In le Commerce

Nu wilden we eindelijk een ergens anders gaan eten dan altijd maar dezelfde tenten, dus we reden naar een dorp halverwege Anz?¬¨?Üme, waar we altijd zwemmen.
Ik stapte die tent binnen en trof daar twee zwijgende mannen aan de bar, met niemand in de bediening.
Is hier verder nog iemand, vroeg ik na de begroeting, want ik nam aan dat het klanten waren.
Ik, zei de een, weinig toeschietelijk.
Is het restaurant open, probeerde ik nog met een stralende glimlach.
Neen! En weer zwijgen.
Tjongejonge, wat een gezellig stel! Wegwezen hier en terug naar onze ouwe trouwe Commerce, waar we weer zoals altijd tussen de arrebeiers een menuutje wegwerkten. Een heerlijk rodefruittaart, trouwens daar, maar de spinazie smaakte een beetje naar hondekots en zo zag het er ook uit, jammer.


We hebben weer een potje gevuld

Gisteren hebben Saar en ik weer bramen geplukt, achter bij het ?©tang. Hele dikke, vette zoete, bramen, struiken vol, dus we zijn maar weer aan de jammakerij gegaan. E?©n potje met jam en de rest in de clafoutis. Dat potje is denkelijk overmorgen leeg, zo smakelijk smaakt het naar bramen. Germaine (86) weigerde onze gift, neen, we hebben genoeg potten jam, echt waar.


Een heerlijk appeltje uit de streek

Bij de boomkwekerij in La Sout beschreef ik het appeltje van de tweelingdames (81). Rood met spikkeltjes, klein, wit vruchtvlees en een verrukkelijke frisse smaak, een soort sterappeltje eigenlijk.
Oh, de Bellefille, zei de meneer, dat is een appeltje van hier. Die hebben we in november weer.
Mooi zo, dan planten we die in plaats van de rouge Boskoop, die immers in het voorjaar door de herten is geveld.


Tuinrommeltje

Verder heb ik de camera gereset. Ik kreeg niks meer scherp of normaal belicht en nu kan ik weer helemaal opnieuw beginnen. Maar welke gek levert een handleiding zonder index of register? Ik zoek me suf.
Er zit een macrostand op en dat moet toch, gecombineerd met de anti-zwiep, een paar suffe natuurplaatjes kunnen opleveren. Inderdaad, en wat een enge, vieze beestjes zitten er weer op die bloemen, dat zie je met het blote oog niet. Ik hou helemaal niet van bloemenfoto’s. Kalenderfotografie, getver.


Cameraatje proberen met de Verbena


en de Cosmea

One thought on “Le Commerce”

  1. Ha, eindelijk een foto van twee van de hoofdrolspelers van jullie avonturen.

Comments are closed.