Ongeluk


Nog niet uit?

Vorige week heb ik echt geprobeerd HP7 te lezen, maar ik viel elke keer van vermoeidheid in slaap. Niet omdat dat boek zo vervelend was, helemaal niet. Ik was gewoon doodmoe.
Donderdag, gisteren dus, vertrokken we Рde dames zonder Siebe Рmet alle dieren + log?¬©e (cavia Knor) richting Frankrijk, om de zwarte zaterdag (morgen) te vermijden. Omdat ik de enige chauffeur was, namen we langere pauzes en jakkerden we niet met 130+ over de p?¬©age. Heel hard rijden put een mens nog erger uit.

Alles ging naar wens en we besloten zelfs twee afslagen eerder van de grote weg af te gaan, zodat we met een schuin afstekertje ook nog eens van het mooie landschap konden genieten.
Tot er plotseling een hert uit het niets met een doffe dreun tegen de auto aanliep en wanhopig gewond op de weg bleef spartelen.
Tjesus! Paniek! We schrokken ons te pletter!

De auto achter ons stopte ook en de man sleepte het dier naar de kant. Ik belde in mijn machteloosheid 112 en kreeg de gendarmerie tenslotte aan de lijn, die beloofde te komen om het dier af te maken. Ik keek nog even en barstte in tranen uit, zo’n prachtig dier, wat een ellende.
Helemaal bedrukt kwamen we thuis. Ik ben er nog steeds niet overheen.


9,95 bij de Blokker

Vandaag was het de tweede achtereenvolgende dag mooi weer volgens de buren, dus na een bezoek aan mevrouw Winkelhaak geboren Fellini voor melk, boter en eieren, gingen we naar Anzeme. De tocht erheen is prachtig, de rivier is schitterend, de meisjes lagen non-stop in het water en ik heb eindelijk Potter uit.


Overal bijen

Morgen gaan we fijn naar de Aldi en gaat er gemaaid worden. Het Californische bloemenmengsel bloeit overal met gekke kleuren, de preibloemen zitten vol bijen en de familie B. heeft me vandaag verzekerd dat ik helemaal erbij hoorde, en dat ze het gevoel hadden dat ik hier al jaren woonde en nog veel meer liefs. Ik moest alweer huilen van ontroering.


Lifestyle-ontbijthoek

Morgen maar eens zien of we het droog houden.

4 thoughts on “Ongeluk”

 1. Je ziet er wel bijpassend Brits uit, zo aangekleed met de rug het water. Met een boek in geruite broek, terwijl vastelanders zwemmen.

 2. daar achter die Engelse dame (je vindt die Britten tegenwoordig overal in dit deel van Frankrijk), is dat de Creuse? de rivier waar Joyce Roodnat vandaag in de NRC langs wandelt met man, George Sand citerend Tout les pays sont beaux du moment qu’ils sont n?¬•tres

 3. Nou moe, jij ben ook niet van de straat, h?®? Dat is inderdaad de Creuse en die vis daar in de achtergrond is je oudste dochter.

 4. Geen idee of dit de goede plek is om een berichtje achter te laten, maar ik probeer het gewoon.
  Jullie vakantiestek ziet er inderdaad zeer idyllisch uit! En wat een avonturen.
  As we speak zit Bente op een paard en Brecht is in de bieb van Terschelling boeken aan het uitzoeken. We lezen hier weer veel.
  We lezen dat het met logee Knorretje goed gaat. Dat is goed te weten. Ik geef het door aan Bente.
  Brecht zegt: Veel plezier in Frankrijk en tot na de vakantie.

  Nogmaals veel dank voor het medenemen van onze kleine levende have. Geef haar maar dikke zoenen van ons allen.
  Groetjes,
  Bente, Brecht, Piet, Marieke

Comments are closed.