Bibliotheekweer

Yeva en ik moesten vandaag naar de Openbare Bibliotheek met het oog op ons vertrek zaterdag. Omdat we meer dan 2 weken weggaan, hebben we veel boeken nodig. Het was vandaag onverwacht zacht weer, wat weer tot een lege bibliotheek en een heiig Amsterdam leidde. We snuffelden in de kasten, en ik kon eigenlijk geen keus maken. Yeva nam voor een tweede keer Sandor M?¬?rai: Kentering van een huwelijk, dat toevallig in de krimiboekenkast terecht was gekomen.
Doe ook maar Hugo Claus, zei ik, want ik had net weer drie dagen voor zijn dood De geruchten gelezen. Moesten wij in de derde klas ook zoveel lezen? Ik kan me er niets van herinneren.

We gingen voor de grap nog even naar boven om aan de kant van het station naar buiten te kijken. Op de landenafdeling vond ik Luchtfoto’s van Parijs, van Philippe Guignard en weet je wat, dacht ik, die neem ik mee voor onze enige echte luchtfotograaf Siebe S. Deze Philippe heeft ook een site en hij lijdt aan dat euvel waar luchtfoto’s al snel last van hebben: ze zijn te saai, te mooi, te braaf, te netjes. Nu gaat dit Parijsboekje over Parijs en niet over fotografie, dus ik doe gewoon niet aardig, maar ik zou toch liever eens een foto zien die niet volmaakt was.

Ik ben dus al aardig op weg om een akelig zuur wijf te worden, maar dat komt ook omdat ik weer in een nieuwe ronde bureaucratie-ellende in Frankrijk terecht ben gekomen, dit keer is het de telefoon met ADSL. En Blockhead van 13 april, die zou ook eens weg moeten. Maar dat is weer een heel ander verhaal.

Ik denk dat ik mezelf maar trakteer op Willem Frederik Hermans & Gerard Reve, Verscheur deze brief! Ik vertel je te veel. Dan heb ik in ieder geval iets te lachen.

One thought on “Bibliotheekweer”

Comments are closed.