Olmo


(c) dKvL

Kijk, onze nieuwe kynologische neef, een zachtaardige, vriendelijke, beetje verlegen jongen uit Spanje. Daar zou die bemoeizuchtige aggressieve Bess een voorbeeld aan kunnen nemen.


(c) dK

Zondagochtend vroeg vloog Thijs naar Malaga om Olmo (met nog een ander) op te halen. Er is in Spanje een goed georganiseerde Galgo-opvang, Galgo heet dit Spaanse windhondenras en ze hebben een uitgebreide site met veel informatie.

Kijk hem nu eens vol vertrouwen slapen, die grote jongen. Ach, wat een diertje!

12 thoughts on “Olmo”

 1. Ik vind ‘m eng.
  Hij ziet er uit als een alien. Vind ik.
  maar het kan aan de foto liggen.

 2. Het is een windhond, hoor en ik vind het heel raar dat er zo ongeneerd over zijn uiterlijk wordt gepraat. Dat interesseert me nl. helemaal niet, jullie mening, eerlijk gezegd.

 3. Als je op kraambezoek komt, dan zeg je toch ook niet meteen alles wat in je opkomt?
  Gut, wat een flaporen. Volgens mij ist een mongool. Tjesus! Kind van de melkboer zekers. Etc. Houtnoutochop! Typisch Nederlands.

  Lief ventje:

 4. Nu ja, deze laatste foto heeft wel iets, ja. Dat ie zo met het kontje omhoog ligt.

 5. Hoi Elz,

  Hoe kwam deze hond nou eigenlijk op je pad? Ik had al wel eens eerder van dezelfde of een soortgelijke instantie gehoord. De honden hebben vaak al een heel verleden toch? Merk je dat? Kan Olmo ook loslopen? Ja, niet lachen nu, want ik weet van iemand met windhonden die ze altijd maar aan de lijn hield, omdat ze anders zelfstandig op jacht gingen en daar was geen rennen tegen natuurlijk en ze kwamen dan pas na lange tijd, vaak beschadigd terug, omdat deze atleten niet gauw opgeven… Het lijkt me trouwens echt een beleefde lieverd.

 6. Hij is van mijn schoonzus en mijn broer, die hem ook ophaalde. Hij kwam van die opvang die ik noem.
  Weglopen om te jagen, daar hoef je geen windhond voor te zijn, zo’n exemplaar heb ik hier al in huis. Die mag alleen los in Frankrijk op ons terrein, die jaagt niet alleen, die knokt en loopt in zeven sloten tegelijk = onder auto’s en koeien.
  De Galgo’s worden op katvastheid en jachtlust getest en Olmo taalt er niet naar, heb ik begrepen. We gaan snel eens kijken hoe hij het met Kwint kan vinden, niet dat monster Bess, die verprutst het altijd voor een ander.

 7. Elz, wat fijn dat je voor Olmootje op de bres springt. Het is precies wat je zegt. Maar we zijn onderhand wel iets gewend met onze adoptiekinderen. Over adoptie gooien mensen er ook vaak van alles uit zonder kennis van zaken.
  Olmo jaagt alleen op vliegen. En we maken zoveel vrienden in de buurt! Ons mankepootje heeft al een vriendin, met twee zielige achterpootjes.

Comments are closed.